FIA wijst speciaal verzoek Ferrari af, Sainz ontvangt gridstraf Formule 1
Formule 1

FIA wijst speciaal verzoek Ferrari af, Sainz ontvangt gridstraf

FIA wijst speciaal verzoek Ferrari af, Sainz ontvangt gridstraf

De stewards hebben een speciaal verzoek van Ferrari, om straffeloos de batterij in de bolide van Carlos Sainz te vervangen, afgewezen. Het Italiaanse team was van mening dat er sprake was van 'zeer ongebruikelijke, externe omstandigheden', maar de FIA gaat daar niet in mee. Sainz zal zaterdag gewoon tien plaatsen naar achteren worden gezet op de grid.

Het GP-weekend in Las Vegas is op zijn zachtst gezegd niet goed begonnen. Door meerdere incidenten met een putdeksel bleef de baantijd tijdens de eerste vrije training voor de coureurs beperkt tot slechts acht minuten. Voor Sainz blijft de schade echter niet beperkt tot enkel het gemis van kostbare baantijd, want na contact met een putdeksel liep de Spanjaard ook nog flink wat schade op aan zijn bolide.

FIA wijst verzoek af

De schade was van dusdanige aard dat Ferrari de batterij in de SF-23 van Sainz noodgedwongen heeft moeten vervangen en aangezien dit volledig buiten de schuld van het team en de coureur valt, hoopte de Italiaanse renstal dat de FIA hen tegemoet wilde komen. Volgens de regels zou namelijk Sainz een gridstraf krijgen, aangezien de Spanjaard op scherp staat. Maar het team hoopte dat de FIA toestemming zou geven om de beschadigde onderdelen straffeloos te mogen vervangen.

Dat verzoek is door de stewards in Las Vegas inmiddels afgewezen. Een vertegenwoordiger van Ferrari moest zich om 01:00 uur lokale tijd melden bij de sportcommissarissen om uit te leggen waarom er voor hen een uitzondering gemaakt moest worden. De afgevaardigde heeft de stewards niet kunnen overtuigen en dus krijgt Sainz gewoon een gridstraf van tien plaatsen aan de broek. Het goede nieuws voor Sainz is dat hij door het meermaals uitstellen van VT2 mogelijk alsnog meters kan maken op donderdag.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws