F1 Live 11:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Las Vegas 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 11:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Las Vegas 2023

F1 Live 11:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Las Vegas 2023

Het op één na laatste Grand Prix-weekend van het jaar is alweer aangebroken: de Grand Prix van Las Vegas. Na veel show en spektakel gingen de coureurs om 05:30 uur Nederlandse tijd eindelijk het circuit op, maar de sessie werd al snel stilgelegd. De tweede vrije training zou oorspronkelijk om 09:00 uur van start gaan, maar werd vanwege de reparaties aan de putdeksels uitgesteld tot 11:00 uur. De coureurs krijgen dan anderhalf uur trainingstijd, in plaats van één uur.

Het weekend in Las Vegas is een 'gewoon' raceweekend, wat betekent dat de coureurs in tegenstelling tot veel voorgaande weekenden gewoon weer drie vrije trainingen hebben. Het weekend is wel wat afwijkend betreffende de tijden, omdat de sessies in Las Vegas in de late avond plaatsvinden, met de race lokaal om 22:00 uur 's avonds op de zaterdagavond, en de kwalificatie pas om middernacht.

Lage baantemperaturen kunnen voor spektakel gaan zorgen

De stad Las Vegas ligt middenin de Mojavewoestijn, wat ervoor zorgt dat het tijdens de wintermaanden flink koud kan worden in de stad. Alle F1-sessies dit weekend, inclusief de race, zullen in de avonduren verreden worden. Hierdoor krijgen alle teams te maken met lage baantemperaturen. De zachtste C5-banden zullen naar alle waarschijnlijkheid de meest geschikte keuze zijn, waardoor de teams tijdens de vrijdagsessies waarschijnlijk al het harde rubber inzetten.

Verstappen wist eerder dit jaar al de andere twee races op Amerikaans grondgebied, in respectievelijk Miami en Austin, te winnen, wat hem een unieke kans geeft om voor een derde overwinning in één land in één seizoen te gaan. Het Ferrari-team kan dit weekend wel eens voor een verrassing zorgen, en zich ook in de strijd om de overwinning mengen. De lay-out van de baan in Las Vegas, lange rechte stukken en weinig lange snelle bochten, zou goed bij de Ferrari-bolide moeten passen. Ook is Ferrari goed in de bandenopwarming, wat dit weekend nodig gaat zijn met de lage baantemperaturen.

Valse start voor Las Vegas en Sainz

Over veel data uit de eerste vrije training zullen de teams nog niet beschikken. Na slechts acht minuten werd er met een rode vlag gezwaaid, en vervolgens werd de sessie ook niet meer hervat. De boosdoeners waren de putdeksels, die niet goed vast bleken te zitten. Carlos Sainz moest zijn SF-23 stilzetten met zware schade, waaronder een doormidden gebroken vloer. Ook andere coureurs, waaronder Esteban Ocon, zouden schade opgelopen hebben. In de eerste acht minuten was Charles Leclerc veruit het snelste, voor Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen. Verstappen was met een vierde tijd de snelste coureur op mediumbanden.

Het oorspronkelijke tijdschema werd op de schop gegooid, omdat de reparaties aan de putdeksels veel tijd in beslag namen. De tweede training werd daardoor twee uur uitgesteld, en zal pas om 02:00 uur 's nachts lokale tijd beginnen, en dan anderhalf uur duren. Voor de coureurs betekent dit dat ze pas erg laat in bed zullen liggen, en voor de Nederlandse kijker houdt dit in dat het spektakel tussen 11:00 uur en 12:30 uur zou moeten plaatsvinden.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

F1 Live 11:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Las Vegas 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws