Flinke waarschuwing aan het adres van Pérez: 'Hij weet dat de situatie zo onhoudbaar wordt' Formule 1
Formule 1

Flinke waarschuwing aan het adres van Pérez: 'Hij weet dat de situatie zo onhoudbaar wordt'

Flinke waarschuwing aan het adres van Pérez: 'Hij weet dat de situatie zo onhoudbaar wordt'

Christian Horner heeft een waarschuwing uitgedeeld aan het adres van Sergio Pérez. De coureur van Red Bull Racing scoorde voor de derde keer in vier races geen punten en dat was dit weekend voor een deel weer te wijten aan een slechte kwalificatie. De Grand Prix van Groot-Brittannië verliep uiteindelijk teleurstellend voor de meervoudig racewinnaar, aangezien het team een gok nam met de strategie en uiteindelijk de verkeerde keuze maakte.

Pérez moest het eerste deel van het weekend nog vanaf de zijlijn toekijken. Isack Hadjar kreeg tijdens de eerste vrije training de kans om te laten zien wat hij kon. In de tweede vrije training kon Pérez weer instappen en hij sloot de vrijdag op een positieve manier af. Die vorm wist de Mexicaan echter niet mee te nemen op de zaterdag. In Q1 verloor hij de controle over zijn bolide en kwam hij in het grind terecht. Dat was direct ook het einde van zijn kwalificatie.

Red Bull besloot de krachtbron in zijn auto te verwisselen, waardoor Pérez vanuit de pitstraat moest starten. Door de aanstaande op regen kon de Oostenrijkse renstal een gok nemen wat betreft de strategie en die gok leek aan het begin van de race nog goed uit te pakken. 'Dit weekend is er niets echt zijn kant op gegaan. Hij nam een gok tijdens de race. Hij begon op de harde band en maakte vroeg in de race redelijke vooruitgang', geeft Horner aan tegenover RaceFans.

Toen begon het te regenen, reed Pérez op de zestiende positie. Red Bull zette de coureur al snel op intermediates, net zoals Ferrari dat deed met Charles Leclerc. Het bleek echter de foute keuze te zijn, aangezien het al snel stopte met regenen. 'Als de regen was doorgezet, had hij er als een held uitgezien. Dat gebeurde niet, dus we hadden een extra stop en doordat hij op intermediates reed op een opdrogende baan verloor hij veel tijd. Dus er is duidelijk genoeg om te analyseren.'

Druk op Pérez flink opgevoerd

De fout in de kwalificatie en de verkeerde strategische keuzes betekenden dat Pérez opnieuw geen punten scoorde. Pérez stond ook al zeven keer achter Logan Sargeant in de kwalificaties dit seizoen en de Grand Prix van Groot-Brittannië was alweer de derde puntloze race van het jaar. De man uit Guadalajara is daardoor afgezakt naar de zesde plek in het kampioenschap. Red Bull moet inmiddels ook steeds meer achteromkijken in het constructeurskampioenschap, aangezien McLaren als team de meeste punten scoorde.

De voorsprong van Red Bull op de Britse renstal bedraagt op dit moment nog 78 punten. Max Verstappen scoort consistent punten, maar het gebrek aan vorm bij Pérez is zorgwekkend. Er zijn zelfs geruchten dat Red Bull de coureur mogelijk vroegtijdig van de hand doet. Horner deelt dan ook een waarschuwing uit. 'Hij weet dat de situatie onhoudbaar wordt als hij geen punten blijft scoren. We moeten punten scoren en dat weet hij. Hij kent zijn rol en zijn doel, en niemand is meer gedreven dan Checo om terug te komen', aldus de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws