'Formule 1-teams willen inschrijfgeld verdrievoudigen' Formule 1
Formule 1

'Formule 1-teams willen inschrijfgeld verdrievoudigen'

'Formule 1-teams willen inschrijfgeld verdrievoudigen'

De soap rondom de toetreding van Andretti Autosport tot de Formule 1 krijgt mogelijk een nieuw hoofdstuk. Volgens Motorsport.com willen de teams het inschrijfgeld verdrievoudigen. Het zou betekenen dat Andretti zeshonderd miljoen dollar moet ophoesten om de stap naar de koningsklasse van de autosport te kunnen maken.

De meeste F1-teams lieten in een eerder stadium al weten dat ze niet op een elfde team zitten te wachten. De toevoeging van een extra constructeur houdt namelijk ook in dat de huidige teams het prijzengeld moeten delen met de nieuwe renstal. Daarom zouden de huidige teams hebben voorgesteld om het inschrijfgeld fors te verhogen. Het huidige bedrag van tweehonderd miljoen dollar moet zelfs worden verdrievoudigd.

Hoewel een bedrag van tweehonderd miljoen dollar is vastgelegd in het Concorde Agreement dat nog tot het einde van 2025 loopt, is er in theorie een procedure om dit open te breken. Om deze procedure te starten, moeten alle teams unaniem akkoord zijn met de wijziging.

Krijgen de teams de FIA mee?

Het is echter wel de vraag of de FIA het voorstel van de teams zal accepteren. Het autosportorgaan heeft namelijk in januari nog de inschrijving voor nieuwe teams geopend. Sindsdien lijken er al drie partijen interesse te hebben getoond om toe te treden tot het Formule 1-kampioenschap. Andretti-Cadillac, Panthera Asia F1 en Hitech GP zijn naar verluidt deze drie gegadigden. Daarnaast is een verhoging van vierhonderd miljoen dollar zeer fors te noemen en het is zeer de vraag of de FIA daar in mee wil gaan.

Wat zou de verhoging betekenen voor de interesse van Andretti?

Het is een publiek geheim dat Andretti Autosport de stap naar de Formule 1 wil maken. De Amerikaanse renstal van Michael Andretti is ook bereid om het bedrag van tweehonderd miljoen dollar te betalen. Het is echter nog maar zeer de vraag of Andretti en zijn investeerders ook nog zo enthousiast zijn als het bedrag drie keer zo hoog wordt.

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws