Anderson plaatst Aston Martin boven Mercedes: 'Ze waren het zo kwijt op de tweede testdag' Formule 1
Formule 1

Anderson plaatst Aston Martin boven Mercedes: 'Ze waren het zo kwijt op de tweede testdag'

Anderson plaatst Aston Martin boven Mercedes: 'Ze waren het zo kwijt op de tweede testdag'

Gary Anderson, journalist bij The Race, plaatst het team van Aston Martin boven het team van Mercedes voor de start van het nieuwe seizoen. Bij de Duitse renstal, en ook bij Red Bull Racing, heerst er een gevoel dat Aston Martin een sterk jaar kan doormaken en daar sluit Anderson zich bij aan. De journalist zag dat het nog niet op rolletjes liep bij Mercedes, terwijl de data laten zien dat het bij het team van Lawrence Stroll juist wel aardig loopt.

Toto Wolff gaf zelf al aan dat Aston Martin mogelijk mee gaat strijden om de tweede plek in Bahrein. Anderson sluit zich deels aan bij die mening door het team boven Mercedes te plaatsen. 'Ben ik gek door het machtige Mercedes achter Aston Martin te zetten?', vraagt de journalist zichzelf af bij The Race. 'Waarschijnlijk, maar op het circuit leek de auto er niet zo stabiel en consistent uit te zien zoals de coureurs dat graag hadden gewild. Mercedes was nog altijd heel erg op zoek naar downforce.'

De testdagen zeggen normaal gesproken nog niet alles, maar het kan wel een voorteken zijn voor een nieuwe lastige seizoensstart voor de Zilverpijlen. 'Als je het al zo kwijt kan zijn op de tweede testdag dan moet je echt heel snel op zoek naar de nodige consistentie.' Mercedes staat er echter wel om bekend dat ze niet direct alle kaarten open en bloot op tafel leggen. 'Als Mercedes het gevoel heeft dat het een sterk pakket heeft, dan weet je dat het team pas op het allerlaatste moment de kaarten blootlegt.'

Aston Martin met filosofie voor succes

Voor Aston Martin lijkt er aan de hand van de tijden op de testdagen een goed seizoen aan te komen. Nadat het team in 2022 een B-versie introduceerde, ging alles een stuk beter. 'Goed of fout, het is wel een filosofie voor succes. Met de mensen die zijn binnen gekomen vanuit Red Bull en Mercedes is het geen verrassing dat ze deze weg hebben gekozen. Gaat het team een race winnen dit jaar? Waarschijnlijk niet, maar het team zorgt wel vaker voor een verrassend resultaat', aldus Anderson.

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws