Steiner trekt opvallende conclusie na wintertest: 'Er is geen middenveld meer' Formule 1
Formule 1

Steiner trekt opvallende conclusie na wintertest: 'Er is geen middenveld meer'

Steiner trekt opvallende conclusie na wintertest: 'Er is geen middenveld meer'

Guenther Steiner is van mening dat er dit jaar geen middenveld meer is in de Formule 1. Dat concludeert de teambaas van Haas F1 na afloop van de driedaagse test op het Bahrain International Circuit. Wel denkt hij dat Red Bull Racing, zonder ze tot de topfavoriet te willen bombarderen, een streepje voor ligt op de rest van het veld.

In de afgelopen seizoenen waren er vaak behoorlijke onderlinge verschillen tussen de teams achter de top drie. Zo hadden Alpine en McLaren in 2022 over een heel seizoen een aardige voorsprong op de overige teams. Na afloop van de derde testdag in Bahrein ziet Steiner dat de onderlinge verschillen in het middenveld zo goed als verdwenen zijn. 'Ik denk dat er geen middenveld meer is', begint hij tegenover Speedcafe. 'Je hebt eerst de topteams en dan komt de rest. Als ik er nu zo naar kijk, dan denk ik dat dit het geval is.'

Steiner denkt dat het hele veld een stuk dichter op elkaar zit en dat juicht de teambaas van Haas dan ook toe. 'Ik denk dat de onderlinge verschillen steeds kleiner worden en dat moet ook. Dat zou in theorie ook het geval moeten zijn, want er is een budgetcap. Niemand kan dus absurde bedragen uitgeven om grote verschillen te maken.'

Geen absolute topfavoriet, maar Red Bull ligt wel voor

Veel kenners zien Red Bull als de topfavoriet in 2023. Steiner wil zover momenteel nog niet gaan, maar hij ziet wel dat het team van Max Verstappen er zeer goed voorstaat na de testdagen. 'Ik denk dat Red Bull op het moment lichtjes voorligt op de rest. Zo zie ik het tenminste, maar het is slechts een gevoel. Ik weet natuurlijk niet hoeveel brandstof ze aan boord hadden en ik weet ook niet welke motorstand ze hebben gebruikt', aldus Steiner.

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws