FOTO'S | Alpine onthult compleet vernieuwde A542 op verjaardag Gasly Formule 1
Formule 1

FOTO'S | Alpine onthult compleet vernieuwde A542 op verjaardag Gasly

FOTO'S | Alpine onthult compleet vernieuwde A542 op verjaardag Gasly

McLaren, Haas, Williams en Stake F1 Team onthulden in de afgelopen dagen al hun nieuwe livery. Stake F1 Team onthulde veel meer en gaf ook details prijs over de nieuwe auto. Op woensdagmiddag is het de beurt aan het team van Alpine. De Franse renstal gaat de nieuwe livery van de A524 onthullen op de verjaardag van Pierre Gasly.

Ondanks dat er nog een officiële presentatie komt voor de nieuwe auto van McLaren, zijn na woensdag precies de helft van de auto's onthuld. De Britse renstal was de eerste met het onthullen van de nieuwe livery en vorige week volgde het team van Haas. Deze week stonden er vier presentaties op het programma. Deze presentaties werden afgetrapt door Williams en Stake F1, die maandag de doeken van de auto's haalden. Op donderdag presenteert het hernieuwde Visa Cash App RB de auto.

Op woensdag is het dus de beurt aan Alpine, de renstal die in het 2023-seizoen op de zesde plek eindigde in het kampioenschap. Het doek gaat van de A524 en het team deelde in aanloop naar de presentatie al meerder teasers van de nieuwe auto. Zo zal de roze kleur waarschijnlijk weer prominent aanwezig zijn op de auto, wat komt door BWT, een sponsor van het team. Daarnaast worden ook de auto's waarmee Alpine in het World Endurance Championship gaat rijden bekendgemaakt.

Alpine onthult auto op verjaardag Gasly

Het is niet alleen een heugelijke dag voor Alpine, ook Gasly kan een persoonlijk feestje vieren. De Franse coureur blaast namelijk 28 kaarsjes uit. De voormalige coureur van AlphaTauri en Red Bull Racing gaat alweer zijn tweede seizoen verrijden voor Alpine. Dat doet Gasly andermaal naast landgenoot Esteban Ocon. Vorig seizoen wist Gasly zijn teamgenoot nipt te verslaan. Beide rijders hadden veel last van pech en dat hoopt Alpine aankomend seizoen natuurlijk te beperken. Wel stonden de coureurs beiden eenmaal op het podium.

Veel meer carbon op nieuwe A542

De nieuwe auto van Alpine heeft vooral meer carbon. De vorige auto was vooral blauw en deze tinten zijn er nog steeds. Bovendien is een groot deel van de auto onder handen genomen. Van de voorvleugel, tot de wielophanging en de sidepods; Alpine heeft heel veel werk geleverd om de auto te verbeteren. Dit zou Ocon en Gasly moeten helpen om een stap naar voren te kunnen zetten met een stabieler aerodynamisch platform en meer downforce.

Aankomend seizoen zal Alpine niet alleen met blauwe tinten gaan rijden. De Franse renstal heeft BWT aan boord als één van de sponsoren, waardoor er ook met een roze auto gereden zal worden. Het team zal enkele races uitkiezen om dit te doen, maar het is nog onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren. Vorig jaar racete Alpine in de eerste drie Grands Prix met de roze livery.

Heb je al een TV-aanbieder voor het Formule 1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier.

FOTO'S | Alpine onthult compleet vernieuwde A542 op verjaardag Gasly
FOTO'S | Alpine onthult compleet vernieuwde A542 op verjaardag Gasly
FOTO'S | Alpine onthult compleet vernieuwde A542 op verjaardag Gasly
FOTO'S | Alpine onthult compleet vernieuwde A542 op verjaardag Gasly

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws