Gasly laaiend vanwege voorkeursbehandeling Ocon bij Alpine: 'Het is altijd hetzelfde!' Formule 1
Formule 1

Gasly laaiend vanwege voorkeursbehandeling Ocon bij Alpine: 'Het is altijd hetzelfde!'

Gasly laaiend vanwege voorkeursbehandeling Ocon bij Alpine: 'Het is altijd hetzelfde!'

Pierre Gasly verliet AlphaTauri aan het einde van 2022, om zijn kans te grijpen bij Alpine, een fabrieksteam. Zo'n anderhalf jaar later lijkt de Fransman niet erg gelukkig te zijn met zijn keuze en situatie. In Imola liet de 28-jarige coureur zijn emoties de vrije loop na wederom een frustrerend moment, waarbij hij het idee had dat teamgenoot Esteban Ocon de voorkeur kreeg.

Alpine heeft een belabberde start van het seizoen achter de rug. In de seizoensopener was het Franse team nog de hekkensluiter. Inmiddels gaat het iets beter, maar met één punt en een achtste plek bij de constructeurs hoeven de slingers nog niet opgehangen te worden. Nog vervelender is het dan als je binnen dat team ook nog constant achter je teamgenoot eindigt: het enige punt ging naar Ocon, die in de kwalificaties met 6-1 op voorsprong staat. In de races eindigde Gasly ook pas één keer voor zijn teammaat.

Het contrast met 2023 is daarmee groot. In de tweede helft van het seizoen was Gasly zijn teamgenoot steevast de baas, won hij het kwalificatieduel overtuigend, en versloeg hij Ocon in het kampioenschap. Nu staat Gasly na zeven weekenden op een negentiende plek in het kampioenschap. In Imola liep de emmer bij Gasly over in de slotfase van de derde vrije training. Na een door Sergio Pérez veroorzaakte rode vlag kwam er nog een herstart met twee minuten te gaan, wat vooral chaos opleverde.

Gasly pissig

Daardoor kon Gasly geen snelle ronde meer rijden op de zachte banden, waarna hij zijn frustratie uitte. 'Waarom?! We doen altijd hetzelfde in deze situaties', verweet hij zijn race engineer, John Howard. De man aan de pitmuur probeerde aan zijn coureur uit te leggen dat de situatie ervoor zorgde dat er geen goede baanpositie beschikbaar was. 'Iedereen zat bij elkaar, dus niemand kon een goed gat vinden, helaas', aldus Howard.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gasly verwijt Alpine een voorkeursbehandeling voor Ocon: 'Het is altijd hetzelfde!'
Pierre Gasly heeft een dramatische start van het seizoen achter de rug.

Gasly liet het er echter niet bij zitten. 'Behalve Esteban (Ocon, red.). Het is altijd hetzelfde', riep Gasly gefrustreerd uit, waarop Howard in de verdediging schoot: 'Esteban had ook geen goed gat. Laten we nog even naar het rechte stuk gaan voor een proefstart.' Terwijl Gasly richting start-finish rijdt, laat hij het er niet bij zitten. 'Ik dacht dat wij dit weekend de eerste keuze zouden hebben. Ik snap er echt niks van', zegt Gasly, die het verzoek van zijn engineer krijgt om het later achter gesloten deuren te bespreken.

Gasly laat dat verzoek echter aan zich voorbijgaan. De Fransman deelt een bericht dat deels weggepiept moet worden. 'Ja, dat is ******* ******** (klinkt als fucking bullshit, red.)? Dit is heel slecht gemanaged. Ik snap het echt niet.' Coureurs krijgen binnen een team doorgaans om het weekend de eerste keuze qua baanpositie. Het lijkt erop dat Gasly daar dus niet blij mee was. Ocon reed op dat moment twee plekken voor hem in de rij, en kon achter Lando Norris als tweede aan zijn ronde beginnen.

Contractuele situatie

Ocon en Gasly hadden al voordat ze teamgenoten werden geen goede relatie. Beide heren zouden volgens geruchten achter Sainz op het lijstje staan bij Audi als teamgenoot voor Nico Hülkenberg. Ocon kreeg in 2021 bij Alpine al een contractverlenging tot en met 2024, waardoor het team tussen Fernando Alonso en Oscar Piastri moest kiezen voor het tweede stoeltje. Na contractueel gestuntel verloor het team beide coureurs, waarna Gasly vastgelegd werd. Zowel Gasly als Ocon hebben een aflopend contract dit seizoen.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws