Bottas' koffiemachine kost Verstappen bijna de virtuele zege: 'Stroomstoring bij de motorhomes' Max Verstappen
Max Verstappen

Bottas' koffiemachine kost Verstappen bijna de virtuele zege: 'Stroomstoring bij de motorhomes'

Bottas' koffiemachine kost Verstappen bijna de virtuele zege: 'Stroomstoring bij de motorhomes'

Max Verstappen nam afgelopen weekend deel aan de virtuele 24 uur van de Nürburgring, tijdens het weekend van de Grand Prix van Imola. De Limburger nam vanuit zijn nieuwe motorhome op een nieuwe simulator deel aan deze simrace, maar het was nog even een behoorlijk gedoe voordat Verstappen ook echt kon deelnemen aan de race. De simulator werd tussen de bloemen getransporteerd, voordat Valtteri Bottas' koffiemachine het feestje nog bijna verstoorde.

Verstappen reed in Imola virtueel in de 24 uur van de Nürburgring, en wist deze race samen met zijn teamgenoten winnend af te sluiten. Dat was mogelijk doordat Verstappen nu niet alleen een simulator thuis heeft, maar ook op het circuit. 'Mijn motorhome is af, sinds dit jaar', zegt Verstappen dolgelukkig in gesprek met Viaplay. De Limburger slaapt dus naast het circuit in de Europese weekenden, net als verschillende collega's met motorhomes. 'Daar heb ik ook mijn simulator in gezet. Eigenlijk is die hetzelfde als de simulator die ik thuis heb, dus daar ligt het niet aan.'

Transport tussen de bloemen

Het simraceteam van Verstappen, Team Redline, legt in onderstaande video uit hoe dit mogelijk werd gemaakt. 'We moesten een simulator bouwen die in zijn motorhome past', legt Atze Kerkhof, oprichter van Team Redline, uit. 'Simlab, onze partner, en P1X Pro, hebben dit mogelijk gemaakt. De simulator is ook makkelijk om in elkaar te zetten. Dit is de eerste race waarbij hij in de Simucube rijdt, en hij gebruikt de Team Redline-versie', legt de Nederlander uit over de virtuele 24 uur van de Nürburgring.

'Die hebben we in elkaar gezet, en hij was meteen op snelheid', vervolgt Kerkhof. 'Het kostte hem twee ronden om op snelheid te komen. Daarnaast hebben we de dubbele actieve pedalen voor hem, zodat hij de druk kan instellen op het gaspedaal en het rempedaal. Hij kan het dus precies instellen zoals hij dat graag heeft.'

Het transport had echter nogal wat voeten in de aarde. 'We zouden de simulator eigenlijk vervoeren in een Formule 2-trailer met MP Motorsport, maar de simulator was net wat te groot, dus dat paste niet. MP Motorsport heeft ons enorm geholpen - waarvoor dank! - door de simulator naar Imola te brengen met een jongen die bloemen transporteert en er toch toevallig moest zijn voor zaken', lacht Kerkhof. 'De simulator werd dus vervoerd in een vrachtwagen met bloemen naar Imola. Jack (Cubitt, Team Redline-engineer, red.) was daar aanwezig om alles op te zetten en het in zijn motorhome in te bouwen. Hij had alles al aangesloten, dus het was bijna een kwestie van de stekker insteken en spelen.'

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Bottas veroorzaakt stroomstoring

Verstappen zat dus klaar om in de simulator ook iedereen op achterstand te zetten, maar hij is niet de enige met een motorhome. Van onder meer Valtteri Bottas en Lewis Hamilton is ook bekend dat ze de Europese races vaak in hun motorhome bezoeken. 'Daarna hadden we nog een stroomstoring. Er was een bepaalde coureur die kortsluiting had in zijn koffiemachine, dus de stroom viel opeens uit bij de plek waar de motorhomes stonden', zegt Kerkhof, zonder deze coureur bij naam te noemen.

'Daarom waren we gedwongen om een APC-batterij te regelen, zodat de Simucube in ieder geval werkt als er een stroomstoring is', gaat de man van Team Redline verder. 'Dat was een behoorlijke uitdaging voor Jack, die heel Imola doorzocht, en zelfs Milaan, om een APC te vinden. Uiteindelijk kwam hij erachter dat Max voor een team rijdt dat deze dingen gewoon op voorraad heeft, dus uiteindelijk vroeg hij het gewoon aan het team, en het team gaf hem een APC na al dat werk.' De boosdoener bleek uiteindelijk de koffiemachine van Bottas te zijn, die erom bekendstaat dat hij fan van koffie is.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws