Gasly moet wennen bij Alpine: 'Onderstuur voor Verstappen, Ocon of mij is anders' Formule 1
Formule 1

Gasly moet wennen bij Alpine: 'Onderstuur voor Verstappen, Ocon of mij is anders'

Gasly moet wennen bij Alpine: 'Onderstuur voor Verstappen, Ocon of mij is anders'

Pierre Gasly geeft toe dat hij een aantal uitdagingen heeft bij de start van het nieuwe Formule 1-seizoen. De 26-jarige maakt de overstap van AlphaTauri naar het Franse team van Alpine. Daar zal hij eerst goed moeten wennen voordat hij voluit kan, maar de coureur heeft er alle vertrouwen in dat dat goed zal komen.

Hoewel Gasly erg enthousiast is over zijn nieuwe avontuur bij het team van Alpine, zijn er natuurlijk ook moeilijkheden. 'Het is altijd een uitdaging om met een nieuw team te beginnen. Je kent het raceteam en het technische team niet, het kost altijd tijd om op snelheid te komen', begint de Fransman tegenover PlanetF1.com. 'Misschien spring je soms in de auto en dan voelt het allemaal heel natuurlijk aan, maar soms ook niet. De manier waarop je racet heeft wat fine-tuning nodig, bijvoorbeeld met betrekking tot je rijstijl.'

Toch zullen de uitdagingen volgens Gasly geen probleem zijn. 'Ik ben gewoon heel ruimdenkend, ik stel geen verwachtingen aan mijn kant, ik weet gewoon wat ik nodig heb als coureur', benoemt de coureur met één overwinning achter zijn naam. 'Ik weet hoe ik dingen wil doen, en door mijn manier van werken met hun manier van werken te combineren, kan ik hopelijk iets meer toevoegen aan wat ze al hebben.'

Gasly: 'Het begrijpen van elkaar kost tijd'

Gasly benadrukt dat hij niet te veel eisen zal stellen, voorafgaand aan het nieuwe seizoen. 'Ik kom zeker met een open geest dit nieuwe team binnen, want het is anders dan wat ik heb ervaren bij AlphaTauri. Daar ging het gewoon automatisch, ik wist precies hoe we werkten. De jongens daar wisten precies wat ik nodig had. Ze kennen mijn manier van feedback geven', benoemt hij.

Elke coureur heeft namelijk zijn eigen manier van bijvoorbeeld het geven van feedback. 'Onderstuur voor Fernando (Alonso, red.), onderstuur voor Esteban (Ocon, red.), onderstuur voor Max (Verstappen, red.) en onderstuur voor mij is anders, het vereist niet hetzelfde', zo legt de Fransman uit. 'Dus dit, al deze taal, vertrouwen, begrip van elkaar, kost wat tijd en dat is waar ik zal proberen die aanpassing zo snel mogelijk te maken', eindigt Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws