Ocon verwacht geen aanpassingsproblemen voor Gasly: 'Hij heeft al voor diverse teams gereden' Formule 1
Formule 1

Ocon verwacht geen aanpassingsproblemen voor Gasly: 'Hij heeft al voor diverse teams gereden'

Ocon verwacht geen aanpassingsproblemen voor Gasly: 'Hij heeft al voor diverse teams gereden'

Esteban Ocon denkt dat Pierre Gasly weinig moeite gaat hebben met de overstap naar Alpine. De coureur van de Franse renstal ziet dat zijn landgenoot veel ervaring heeft en dat kan het team aankomend seizoen goed gebruiken. Daarnaast heeft Ocon al de nieuwe onderdelen van de Alpine-bolide kunnen testen en de eerste resultaten zijn naar eigen zeggen positief.

Gasly is aankomend seizoen geen onderdeel meer van de Red Bull Racing-familie. Ocon denkt dat de coureur geen moeite zal hebben om zich aan te passen. 'Pierre is zeer ervaren', wordt de nieuwe teamgenoot van Gasly geciteerd door Motorsport.com. 'Hij heeft al bij diverse teams gereden en ook al meerdere tests gehad daarvoor. Het leren kennen van de auto is een leercurve. Het team en ik hebben de sleutels al in handen. Het is voornamelijk zaak om te blijven praten met elkaar en hetzelfde te doen als we met Fernando (Alonso, red.) deden.'

Alpine wil de komende jaren doorstoten naar de top-drie. Het is dus belangrijk voor het team om aankomend seizoen goed van start te gaan. 'Het is van belang om meteen op snelheid te zijn, goede feedback te geven en ons totaalpakket te verbeteren. Ik heb al wat onderdelen getest voor het aankomende jaar. Die test was bemoedigend. Het gaat tot dusver alleen maar over simulaties, maar het voelt goed. Op die voet moeten we doorgaan. Pierre gaat daar zeker een goede bijdrage aan leveren.'

Ocon sluit zich aan bij woorden Gasly

Gasly gaf recent al aan dat hij het lachwekkend vond dat de media nog altijd schrijven over de ruzie tussen hem en Ocon. De Alpine-coureur sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. Volgens Ocon hadden de coureurs het incident allang in het verleden gelaten en kunnen ze aankomend seizoen gaan werken aan een positief jaar voor het team. 'Er was nooit zoveel aan de hand. Ik begrijp dat men drama wilt om artikelen te schrijven, maar er is weinig aan de hand', aldus de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws