McLaren hoopt dichter bij Red Bull te komen: 'Ik denk dat we behoorlijk sterk zullen zijn' Formule 1
Formule 1

McLaren hoopt dichter bij Red Bull te komen: 'Ik denk dat we behoorlijk sterk zullen zijn'

McLaren hoopt dichter bij Red Bull te komen: 'Ik denk dat we behoorlijk sterk zullen zijn'

Na de opwindende race in Japan, waarin Max Verstappen en zijn Red Bull Racing-team de boventoon voerden, spraken McLaren-CEO Zak Brown en coureur Lando Norris, tegenover internationale media, openlijk over hun streven om Red Bull bij te houden en de voordelen van hun sterke coureursduo. Het team van McLaren ging na de Grand Prix van Japan naar huis met een dubbel podium. Norris behaalde een tweede podiumplek en zijn teamgenoot Oscar Piastri stond voor het eerst op het podium op een derde plek.

Brown was eerlijk over de uitdaging om Red Bull bij te houden tijdens de race in Japan. Hij merkte op dat elke race een stapje vooruit betekent voor het team en dat ze vastberaden zijn om het gat met Red Bull te dichten, zelfs als het slechts een tiende van een seconde per keer is. Brown erkende de dominantie van Verstappen in de afgelopen race, maar hij is optimistisch over de toekomstige prestaties van McLaren.

De teambaas is ervan overtuigd dat McLaren sterker zal zijn in de opkomende race in Qatar. Hij geeft aan dat ze vastbesloten zijn om door te blijven pushen. ‘Ik voel me zelfverzekerd en ik denk dat we overal behoorlijk sterk zullen zijn, maar we weten dat er circuits zullen zijn die jouw auto meer in het voordeel zullen stellen dan andere, en we zijn goed in de hoge snelheid, wat Qatar is, dus daar zullen we sterk zijn en nergens zwak zijn’, legt de McLaren-CEO uit.

Norris erkent de kracht van McLaren

Norris deelde zijn perspectief na de race in Suzuka en benadrukte de kracht van het McLaren-team. Norris was positief over de opwaartse trend van het team en de voortgang die ze dit seizoen hebben geboekt. Hij noemde de prestatie in Japan, waarbij McLaren slechts negentien seconden achter de leider finishte, als bewijs van hun indrukwekkende vooruitgang.

Norris wees erop dat een van de belangrijkste voordelen van McLaren op dit moment hun sterke coureursduo is. ‘Ik denk dat ons voordeel op dit moment, vergeleken met bijna elk ander team, is dat we twee coureurs hebben die daar bovenin vechten voor deze posities en voor deze punten’, zei Norris na de race in Suzuka. ‘Niet elk team heeft dat op dit moment. Dus ik denk dat dat ons helpt. We kunnen elkaar helpen, we kunnen elkaar gebruiken, en ik denk dat dat een groot voordeel is dat we op dit moment hebben ten opzichte van veel andere teams’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws