Gasly verklaart crash met Norris: 'Ik kon de auto niet meer op de baan houden' Formule 1
Formule 1

Gasly verklaart crash met Norris: 'Ik kon de auto niet meer op de baan houden'

Gasly verklaart crash met Norris: 'Ik kon de auto niet meer op de baan houden'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda verlaten het Miami International Autodrome met een slecht gevoel. De coureurs van AlphaTauri kenden allebei een frustrerende race en wisten geen punten mee naar huis te nemen voor de Italiaanse renstal. De race van Gasly kende een vervelende wending na contact met Fernando Alonso en uiteindelijk de crash met Lando Norris.

Bij Tsunoda ging het vanaf de start al mis. De coureur verloor veel plekken en wist deze niet meer terug te winnen. 'Ik ben heel erg teleurgesteld met vandaag', zegt Tsunoda in het persbericht van AlphaTauri. 'In de eerste ronde had ik heel erg veel moeite om op snelheid te komen en toen werd ik ingehaald door een paar auto's. Ik kon het niet meer goedmaken gedurende de race. Vanaf de eerste vrije training hadden we heel veel zelfvertrouwen, dus het is frustrerend om zo te presteren tijdens de race.'

Gasly had juist een goede start. De Fransman wist Lewis Hamilton in te halen, maar hij moest deze plek uiteindelijk weer laten aan de zevenvoudig wereldkampioen. Tot overmaat van ramp had Gasly enkele momenten met andere coureurs. 'Vandaag was gewoon heel erg jammer. Alles verliep goed tot het contact met Alonso en de crash met Norris. We kunnen een aantal positieve dingen meenemen, want we hadden een goede start en de snelheid van de auto was goed. Natuurlijk is het resultaat wel heel erg teleurstellend.'

Contact met Alonso katalysator voor crash met Norris

Alonso probeerde op een gegeven moment Gasly in te halen, maar dat lukte de Spanjaard niet. De tweevoudig wereldkampioen tikte Gasly aan op de achterzijde van de auto en vanaf dat moment ging het mis voor de AlphaTauri-coureur. 'Na het contact met Alonso was de achterzijde van de auto beschadigd. Het was moeilijk om de auto nog op de baan te houden. Toen ik richting pits wilde, had ik helaas de crash met Norris. Ik wilde hem op dat moment voorbij laten gaan', aldus Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws