Binotto ziet voordeel voor Red Bull: 'Zij hebben al geld uitgegeven' Formule 1
Formule 1

Binotto ziet voordeel voor Red Bull: 'Zij hebben al geld uitgegeven'

Binotto ziet voordeel voor Red Bull: 'Zij hebben al geld uitgegeven'

Mattia Binotto is teleurgesteld in het resultaat tijdens de Grand Prix van Miami. De teambaas van Ferrari had gehoopt op een overwinning, maar uiteindelijk ging Max Verstappen er met de zege vandoor. Binotto ziet dat de Italiaanse renstal op het moment achter staat in de ontwikkelingsrace ten opzichte van Red Bull Racing. Desalniettemin hoopt Binotto dat Ferrari snel terug kan slaan.

Charles Leclerc en Carlos Sainz begonnen op de eerste startrij, maar vanaf het begin van de race stonden de rijders onder druk. Leclerc moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Verstappen. 'Als je met twee auto's vooraan start, dan hoop je op een beter resultaat', begint Binotto bij Sky Italia. 'We zijn teleurgesteld, maar teleurgesteld zijn over een tweede en derde plaats is positief. Het betekent dat we niet tevreden zijn met een tweede plaats.'

Binotto: 'Red Bull heeft geld uitgegeven'

Na de race in Imola leek Red Bull opnieuw de snelste van de twee topteams. Binotto ziet dat de Oostenrijkse renstal al wat stappen heeft gezet in de ontwikkelingsrace. 'Red Bull was vandaag een paar tienden sneller dan wij. Ze hebben de auto ontwikkeld sinds het begin van het seizoen, wat we niet hebben gedaan. Ze hebben geld uitgegeven. Ik hoop dat ze met het budgetplafond op een gegeven moment de ontwikkeling zullen stoppen, terwijl wij ons wel doorontwikkelen.'

Ferrari bracht kleine upgrades naar de race in Miami. Over twee weken staat het grote upgradepakket op het programma voor de Italiaanse renstal. 'We zullen updates naar Barcelona brengen en dan hopen we in staat te zijn om meer met Red Bull te vechten. We weten dat Red Bull sneller is op de rechte stukken. Normaal hebben wij meer snelheid in de bochten, maar vandaag waren ze net zo snel als wij in de bochten. Dit komt ook door de updates die ze onlangs brachten, dus ik moet ze feliciteren', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws