Verstappen blijft stoïcijns onder geruchten: 'Dan is het vrij simpel allemaal' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen blijft stoïcijns onder geruchten: 'Dan is het vrij simpel allemaal'

Verstappen blijft stoïcijns onder geruchten: 'Dan is het vrij simpel allemaal'

Max Verstappen kon er al op wachten bij aankomst in Miami: het ging weer volop over zijn toekomst bij Red Bull Racing en de situatie binnen het team, nu topontwerper Adrian Newey zijn vertrek bij de constructeurskampioen heeft aangekondigd, en Verstappen zelf nadrukkelijk in verband wordt gebracht met oude rivaal Mercedes.

Verstappen kende een uitstekende start van het seizoen, met vier overwinningen, vijf polepositions, en dus een ruime voorsprong in het kampioenschap. Het contrast met Mercedes is groot: de Duitse fabrikant staat vierde bij de constructeurs, en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kwam bij zijn laatste drie Grand Prix-finishes als negende over de streep. Toch zijn er genoeg geruchten omtrent de toekomst van Verstappen, gezien het vertrek van Newey, de aanhoudende onrust rondom het team, en de regelwijzigingen in 2026. Die geruchten worden door Mercedes-teambaas Toto Wolff dan ook verder op gang gebracht.

'Nee, momenteel niet', geeft Verstappen aan als hem gevraagd wordt of hij zijn eigen toekomst bij Red Bull gaat heroverwegen na het vertrek van Newey. 'Zoals ik eerder heb aangegeven, denk ik dat het altijd belangrijk is om de snelste auto te hebben, want dat maakt alles een stuk eenvoudiger', aldus de 58-voudig Grand Prix-winnaar tegenover Formula1.com. 'Uiteindelijk hebben we gewoon een hele sterke groep mensen, waar misschien niet genoeg over gesproken wordt in de media.'

Verstappen blijft stoïcijns onder geruchten: 'Dan is het vrij simpel allemaal'
Verstappen staat de media te woord.

Verstappen kan er ook niet al te zeer mee zitten dat de media naar zijn mening niet voldoende aandacht geven aan de rest van het team. 'Het is verder ook prima. Ze weten wat ze moeten doen, en ze weten wat ze waard zijn voor het team, en hoe belangrijk ze zijn geweest voor de huidige successen, ook met onze auto. We blijven gewoon verder werken', vertelt de Red Bull-coureur aan de internationale media op de persdag in Florida.

Financiële belangen

Mercedes zou volgens verschillende geruchten na het weekend in Miami met de Verstappens in conclaaf willen gaan, waarbij zelfs gesproken wordt over een mogelijk salaris van 140 tot 150 miljoen euro voor Verstappen. 'Uiteindelijk draait het voor mij niet om de centen. Ik ben natuurlijk al heel blij met wat ik nu van het team krijg', deelt de Limburger, die nu zo'n 75 miljoen per jaar zou mogen ontvangen van zijn werkgever.

Verstappen pakt liever wat overwinningen extra dan een aantal miljoen extra, benadrukt hij. 'Het is heel belangrijk om de snelste auto te hebben, en om in een goede omgeving te zitten. Dat hebben we nu ook, en daar heb ik ook om gevraagd. Als de sfeer in het team maar goed is, en we de snelste auto hebben, dan is het vrij simpel allemaal', zo legt Verstappen uit dat hij vooralsnog weinig redenen ziet om te vertrekken.

Het vertrek van Newey zal wel gevolgen hebben, weet Verstappen. 'Met de ervaring die hij heeft, heeft hij heel veel bijgedragen aan de Red Bull-filosofie. Ik neem aan dat hij meteen een impact zal hebben bij een nieuw team, waar hij ook naartoe gaat, of wat hij ook gaat doen. Hij is heel slim, en een hele harde werken. Als je met Adrian samenwerkt, merk je dat hij veel meer is dan alleen een ontwerper. Hij kan zelfs de strategie en afstelling beïnvloeden tijdens een raceweekend. Om hem erbij te hebben bij de raceweekenden, was geweldig.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws