Geen illusies bij Mercedes: 'Zullen geen uitdaging vormen voor Red Bull of Ferrari' Formule 1
Formule 1

Geen illusies bij Mercedes: 'Zullen geen uitdaging vormen voor Red Bull of Ferrari'

Geen illusies bij Mercedes: 'Zullen geen uitdaging vormen voor Red Bull of Ferrari'

Andrew Shovlin heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de Grand Prix van Miami. Enerzijds zag de ingenieur van Mercedes dat Lewis Hamilton en George Russell het resultaat wisten maximaliseren. Anderzijds had Shovlin een beter resultaat verwacht na een veelbelovende vrijdag op het Miami International Autodrome.

Russell eindigde in Miami boven teamgenoot Hamilton. De coureurs van Mercedes eindigden respectievelijk op de vijfde en zesde plek tijdens de race in de Verenigde Staten. 'We hebben ons resultaat weten te maximaliseren vandaag', begint Shovlin in het persbericht van Mercedes. 'Beide coureurs hebben vandaag goed werk geleverd. Lewis was vooral ongelukkig door de safety car, maar beide rijders hebben het goed gedaan door Valtteri (Bottas, red.) achter hen te houden.'

Het resultaat van zondag is daarentegen wel teleurstellend voor de Duitse renstal. De W13 was tijdens de trainingen op vrijdag één van de snelste. 'De auto liet veelbelovende dingen zien. Het maakte toen niet uit of er veel of weinig brandstof in de auto zat. Het is dus heel erg teleurstellend om te zien dat het gat naar de topteams niet kleiner is vandaag. Desondanks kunnen we veel leren van de data en begrijpen wat er is veranderd.'

Mercedes loopt nog niet te ver achter

Mercedes heeft in Miami opnieuw goede punten weten te scoren. Shovlin ziet dat het team enkele aspecten goed voor elkaar heeft. 'Het was bemoedigend om te zien dat de pitstops en de betrouwbaarheid goed waren. Die aspecten zorgen ervoor dat het gat naar de leiders niet te groot wordt. Desalniettemin hebben we niet de illusie dat we het gat in rondetijden binnen aankomende weken gaan dichten en een uitdaging zullen zijn voor Red Bull of Ferrari', concludeert de ingenieur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws