Verstappen nog niet gerust: 'Moeten zorgen dat we betrouwbaar zijn' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen nog niet gerust: 'Moeten zorgen dat we betrouwbaar zijn'

Verstappen nog niet gerust: 'Moeten zorgen dat we betrouwbaar zijn'

Max Verstappen is na zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Miami nog altijd niet helemaal tevreden met hoe zijn seizoen verloopt. De regerend wereldkampioen eist dan ook verbetering van zijn team, Red Bull Racing, zodat betrouwbaarheidsproblemen in de toekomst niet meer voor komen. Ook qua voorbereiding op een race moet het nog beter.

'We hebben nog steeds enkele problemen die we op moeten lossen', zegt Verstappen tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. 'Kijk, we waren snel, maar mijn vrijdag was verschrikkelijk. Dat is niet handig als je een goed weekend wil hebben. Checo (Sergio Pérez, red.) had daarnaast ook wat problemen in de race. Daar moeten we bovenop zitten. De potentie is er duidelijk, maar we moeten zorgen dat we betrouwbaar zijn.'

Verstappen zegt wat daarvoor nodig is: 'We moeten gewoon een goed weekend neerzetten zonder problemen. Ik denk dat we dat in Imola al wel hadden, maar het is nog altijd een beetje te veel hit and miss. We moeten betrouwbaarder zijn, maar zoals je ziet, is de auto snel. Daar ben ik erg blij mee. Kijk, als je langzaam en betrouwbaar bent, is het waarschijnlijk ook niet goed.'

Verstappen blij om jager te zijn

Charles Leclerc, de titelrivaal van Verstappen, werd tweede in Miami en zag zijn voorsprong in het kampioenschap krimpen. Verstappen jaagt door, maar is hij liever de jager of de prooi? 'Ik ben blij met de positie waar ik momenteel sta, wetende dat de auto snel is. En als voorbeeld heb ik vorig jaar, toen ik de prooi was. Dat was geen geweldige positie voor mij, want ik wist dat we de snelheid niet meer hadden. Ik wist dat het erg lastig zou worden tot het einde', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws