General Motors overweegt geen alternatieve route: 'Beiden zijn gebouwd om te racen' Formule 1
Formule 1

General Motors overweegt geen alternatieve route: 'Beiden zijn gebouwd om te racen'

General Motors overweegt geen alternatieve route: 'Beiden zijn gebouwd om te racen'

Andretti is nog altijd druk in de weer met een mogelijke toelating tot de Formule 1 vanaf 2026. De toelating is zo goed als rond, maar toch wordt partner General Motors, met in het bijzonder Cadillac, bekogeld met alternatieve opties. Het bedrijf liet echter weten dat het niet van plan is een eventueel reddingsplan te overwegen, en dat het met de volle honderd procent vertrouwen de uitdaging met Andretti aan durft te gaan.

Andretti is al langere tijd bezig met het proces om toelating te ontvangen voor het seizoen van 2026, al wordt er momenteel zelfs gestreefd naar 2025. Toch is de toelating nog niet volledig officieel, want de Formule 1 moet als laatste betrokken partij toestemming verlenen aan het nieuwe team. Daar wordt uitgebreid de tijd voor genomen, en dus ontstaat er ruimte voor speculaties. Zo is de FOM momenteel aan het afwegen of de toelating van Andretti wel voordelig zal zijn voor de sport, maar is een enkeling van mening dat een belangrijke fabrikant als General Motors niet zomaar ten onder mag gaan met Andretti.

General Motors slaat terug na ongewenste alternatieven 

Volgens velen klinkt het als een prima alternatief als het plan van Andretti daadwerkelijk faalt, maar General Motors is het daar totaal niet mee eens De fabrikant reageerde stellig op de suggesties van buitenaf in gesprek met AP. 'General Motors is vastbesloten om de samenwerking met Andretti in de Formule 1 voort te zetten. De samenwerking tussen Andretti en Cadillac brengt twee unieke entiteiten samen, die beide gebouwd zijn om te racen en met een lange en succesvolle geschiedenis in de motorsport wereldwijd.' Bij General Motors ligt er inmiddels een plan op tafel om enkele belangrijke betrokkenen richting Las Vegas te sturen in de hoop de toelating nog extra kracht bij te zetten.

De meningen blijven dus verdeeld over een eventuele toelating, en vooral de teambazen van alle Formule 1-teams zijn grotendeels tegen het voorstel. Zo reageerde James Vowles, de teambaas van Williams, recent ook op het idee in gesprek met Motorsport.com. 'We zijn vanaf het begin al duidelijk geweest dat we het zeker zien zitten om nieuwe teams toe te laten, maar alleen onder de voorwaarde dat alle beschikbare factoren groeien. Momenteel is dat niet zo en wordt alles alleen maar kleiner. Dat heeft verder niets met Andretti of General Motors te maken. Juist het tegenovergestelde.'

De mening van Vowles klinkt een stuk minde radicaal dan de meningen van zijn conculega's, en hij verwacht dan ook dat de komst van Andretti als team veel toe kan voegen aan de sport. 'Ik zal General Motors met open armen verwelkomen, en ik hoop dat we een sterke relatie met ze op kunnen bouwen als het toch niet werkt. Ze zijn een indrukwekkende partij die de sport sowieso een stuk beter zullen maken.' De Brit benadrukte echter wel dat Williams momenteel niet aast op een samenwerking. 'Nee, mijn punt is eerder dat een organisatie als General Motors welkom is binnen onze sport. Maar ze gaan nu duidelijk met Andretti in zee, daar is geen twijfel over mogelijk, en wij hebben momenteel ook geen link met ze.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws