Gepasseerde Piastri komt op voor Zhou: 'Denk niet dat dat eerlijk is' Formule 1
Formule 1

Gepasseerde Piastri komt op voor Zhou: 'Denk niet dat dat eerlijk is'

Gepasseerde Piastri komt op voor Zhou: 'Denk niet dat dat eerlijk is'

Oscar Piastri heeft het opgenomen voor toekomstig Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou. Middels sponsorgeld heeft de Chinees zich een weg weten te banen naar het Formule 1-team, maar Zhou brengt volgens zijn F2-collega meer mee dan enkel financiële steun. Piastri, die zelf ook ogenblikkelijk in aanmerking kwam voor het stoeltje, vindt de kritiek niet eerlijk.

'Er is natuurlijk negatief gereageerd op zijn komst om social media', weet de Australiër, die momenteel aan de leiding ligt in het F2-kampioenschap. 'Ik denk niet dat dat eerlijk is', voegt hij daaraan toe bij Autosport. Zijn beredenering is dat de voormalig Alpine-junior zich heeft laten zien in de juniorenklasse: 'Oké, we weten allemaal dat hij financiële steun met zich meeneemt, maar hij doet het zeker niet slecht.'

'Hij staat tweede in het F2-wereldkampioenschap, heeft net zo veel overwinningen behaald als ik en heeft een groot deel van dit jaar aan de leiding gelegen in de titelstrijd.' Het zou dus te kort door de bocht zijn om te suggereren dat Zhou het stoeltje bij de Zwitserse renstal enkel gekregen heeft omdat hij naar verluidt zo'n 25 miljoen euro meeneemt aan sponsoring. Meehelpen doet het zeker.

Piastri zet zelf ook een stap

Piastri, die tevens verbonden is aan Alpine via haar juniorenprogramma, heeft zelf ook te horen gekregen dat hij een stap richting de F1 zet. Zo vervult hij vanaf 2022 officieel de rol van reservecoureur bij de Franse renstal, terwijl hij vermoedelijk ook vrije trainingen mag gaan rijden. Daarmee verstevigt hij zijn positie bij het team, mocht Fernando Alonso binnenkort een definitief einde maken aan zijn F1-loopbaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws