'Red Bull had in Qatar één kans om Hamilton strategisch uit te dagen' Formule 1
Formule 1

'Red Bull had in Qatar één kans om Hamilton strategisch uit te dagen'

'Red Bull had in Qatar één kans om Hamilton strategisch uit te dagen'

De Grand Prix van Qatar was geen spektakelstuk, ook niet op strategisch gebied. Wegens de beperkte inhaalmogelijkheden werd verwacht dat het verschil in de pitstraat wellicht gemaakt kon worden, maar na de gridstraf voor Max Verstappen ging ook die vlieger niet op. Bij Auto, Motor und Sport wordt geanalyseerd waarom de weinig enerverende race verliep zoals deze verlopen is. Red Bull kon op Losail International Circuit eigenlijk geen moment een vuist maken tegen de pijlsnelle Lewis Hamilton.

'Red Bull had één kans om Hamilton strategisch uit te dagen', wordt gesteld bij het Duitse autosportmedium. Een vroege bandenwissel, het tempo opvoeren en hopen dat er iets zou gebeuren, dat was waar het strijdplan van de Oostenrijkse renstal uit bestond. Hoewel het risico van een undercut er niet echt was, kopieerde Hamilton de strategie van zijn titelconcurrent steeds een ronde later, waardoor die enige potentiële strategie van de Nederlander geneutraliseerd werd.

Mercedes-strategen lichten de beslissingen in de race toe: 'Er was geen reden om iets anders te doen. We waren tevreden met die tweestopper omdat het het risico minimaliseerde dat de banden overbelast raakten. We wilden daarnaast dezelfde strategie hanteren voor het geval dat er een safety car aan te pas kwam.' Zodoende eindigden de titelconcurrenten met exact dezelfde strategie.

Verstappens snelste raceronde

De enorme voorsprong van de titelconcurrenten op de rest van het veld stond toe dat Verstappen een troef in handen had. Alleen hij had de luxe om nog een derde pitstop te maken. Dit deed Red Bull logischerwijs twee ronden voor het einde zodat Mercedes daar niet meer op kon reageren. De virtuele safety car had nog roet in het eten kunnen gooien, maar deze werd tijdig opgeheven.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws