Glock dicht Mercedes goede kansen toe: 'Ferrari maakte te veel fouten' Formule 1
Formule 1

Glock dicht Mercedes goede kansen toe: 'Ferrari maakte te veel fouten'

Glock dicht Mercedes goede kansen toe: 'Ferrari maakte te veel fouten'

Timo Glock denkt niet dat het onmogelijk is voor Mercedes om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. De Duitse renstal heeft momenteel het momentum te pakken, terwijl Ferrari volgens Glock nog altijd te veel fouten maakt. De achterstand van Mercedes bedraagt momenteel veertig punten en het team heeft nog twee races plus een sprintrace om dat in te halen. Glock vindt Lewis Hamilton en George Russell de aangewezen kandidaten om dat gat te dichten.

De kans leek aan het begin van het seizoen niet groot dat Mercedes kans maakte op de tweede plek. Toch wil de renstal liever een overwinning boeken. Desondanks denkt Glock dat de tweede plek in het kampioenschap allesbehalve onmogelijk is. 'Ferrari blijft maar fouten maken, dus het is zeker niet onmogelijk dat Mercedes de Italiaanse renstal zal inhalen', wordt de voormalig Formule 1-coureur geciteerd door Speedweek. 'De voorsprong van veertig punten is natuurlijk best wel groot, maar het is zeker niet onmogelijk voor Mercedes.'

In Mexico heeft Mercedes kunnen laten zien dat het team stappen heeft gemaakt. De Duitse renstal had gehoopt op een zege, maar die moest het team laten aan Max Verstappen. 'Het Mercedes-pakket werkte daar echt heel erg goed. Ze hebben de problemen die ze aan het begin van het seizoen hadden nu meer onder controle. Met coureurs als Lewis Hamilton en George Russell heb je twee coureurs die ervoor kunnen zorgen dat Mercedes Ferrari kan inhalen in het constructeurskampioenschap.'

Glock: 'Hamilton ziet er gemotiveerd uit'

Hamilton kwam dit seizoen het dichtste bij een overwinning. Op Zandvoort en het Circuit of the Americas had de zevenvoudig wereldkampioen enige tijd hoop op een zege. Aan het begin van het jaar was het nog de vraag of de Mercedes-coureur nog lang in de Formule 1 te vinden zou zijn, maar nu lijkt Hamilton zijn contract te gaan verlengen. 'Hij ziet er nog steeds heel erg gemotiveerd uit. Dat heeft hij ook weer laten zien in Mexico', aldus Glock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws