Gasly over vechten tegen Verstappen, Leclerc en Russell: 'Ik zie mezelf daar wel' Formule 1
Formule 1

Gasly over vechten tegen Verstappen, Leclerc en Russell: 'Ik zie mezelf daar wel'

Gasly over vechten tegen Verstappen, Leclerc en Russell: 'Ik zie mezelf daar wel'

Pierre Gasly gaat ervan uit dat hij bij Alpine week in week uit vooraan in het veld mee kan vechten, waar hij dan kan gaan rijden tegen coureurs als Max Verstappen en Charles Leclerc. Aan het einde van dit seizoen zal de Fransman AlphaTauri verlaten om volgend jaar teamgenoot te worden van Esteban Ocon bij Alpine.

Gasly heeft een goede tijd achter de rug bij de Italiaanse renstal waar hij nu voor rijdt, maar vindt het een goed moment om te vertrekken. 'Ik voelde dat het nodig was, omdat ik al een aantal jaar bij het team van AlphaTauri ben en ik heb de afgelopen jaren zoveel mogelijk bijgedragen aan het succes van dit team, door echt alles te geven wat ik kon', begint de Fransman bij RACER. 'Maar uiteindelijk wil ik ook vooraan vechten', geeft hij toe.

Gasly: 'Alpine heb ik nodig om aan mijn verwachtingen te voldoen'

Met Alpine hoopt de 26-jarige coureur te vechten tegen een aantal leeftijdsgenoten waar hij vroeger ook al mee reed. 'Ik zie de jongens waartegen ik in mijn carrière heb gevochten, nu vooraan op de grid vechten', vertelt Gasly. 'Max wint kampioenschappen, Charles vecht voor kampioenschappen, George (Russell, red) is daar, Lando (Norris, red) krijgt ook zijn kansen. En ik zie mezelf daar wel.'

Zijn doel is dus om volgend jaar tegen die coureurs te strijden. 'Dat is waar ik weekend na weekend wil vechten. Ik denk dat Alpine een geweldige stap zal zijn en op basis van hun ontwikkeling weet ik dat ze hebben wat nodig is om aan mijn verwachtingen en ambities te voldoen', is Gasly zeker.

'Abu Dhabi wordt emotioneel heel speciaal'

Wel gaat de Fransman AlphaTauri erg missen. 'Eerlijk gezegd krijg ik wel gevoelens en emoties. Ik heb erg veel zin in de toekomst en ik zie het als een grote kans om met Alpine te werken en ik heb er vertrouwen in dat er grote dingen te bereiken zijn met dit team', vertelt Gasly. 'Aan de andere kant is deze plek bij AlphaTauri als een familie. Ik heb me hier altijd thuis gevoeld, heel dicht bij het team in Faenza. Het is een kleiner team, elke monteur, elke ingenieur worden vrienden met elkaar, dus ik ben tot nu toe met hen opgegroeid in mijn Formule 1-carrière.'

Het is dus duidelijk emotioneel om te vertrekken bij AlphaTauri voor Gasly. 'Maar het is ook hoe een carrière verloopt en op basis van de ambities en wat ik wil bereiken in de Formule 1 weet ik dat het ook het juiste moment is om een ​​stap te zetten en een andere richting in te slaan. Maar deze laatste races heeft het me nog niet geraakt, maar Abu Dhabi wordt emotioneel heel speciaal', eindigt de eenmalig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws