Latifi wil geen reserverol zonder kans op fulltime zitje: 'Maar dat zie ik niet gebeuren' Formule 1
Formule 1

Latifi wil geen reserverol zonder kans op fulltime zitje: 'Maar dat zie ik niet gebeuren'

Latifi wil geen reserverol zonder kans op fulltime zitje: 'Maar dat zie ik niet gebeuren'

Nicholas Latifi geeft aan dat hij geen reserverol wil bij een Formule 1-team als die niet leidt tot een fulltime stoeltje. Daarom zet hij zijn zinnen op andere raceklassen. Met nog twee races te gaan heeft de Canadees geen stoeltje voor 2023 en met alleen nog ruimte bij Haas lijkt het erop dat de Formule 1 na Abu Dhabi afscheid zal nemen van de coureur.

Latifi legt uit dat hij wel een reservecoureur zou willen worden, maar dan moet er wel de mogelijkheid zijn om in 2024 terug te keren op de grid. 'Maar heel eerlijk gezegd, zie ik dat niet gebeuren', vertelt de 27-jarige in de Beyond the Grid-podcast van Formula 1. 'Uiteraard heeft (Alexander, red) Albon vorig jaar laten zien dat het mogelijk is, maar hij zat met Red Bull Racing in een andere positie dan dat ik zit', haalt hij aan als voorbeeld.

De Williams-coureur verwacht dan ook niet een kans te krijgen zoals zijn teamgenoot eerder had. 'Ik zie mezelf niet voor een langere periode reserverijder zijn, zonder dat ik hier potentieel een zitje in de Formule 1 mee terugwin. Maar als ik voor volgend jaar niks vind dat bij me past, dan hou ik alle opties open', geeft Latifi toe.

Latifi: 'Zo snel mogelijk op het niveau komen op ovals'

De Canadees ziet IndyCar als de beste optie voor het vervolg van zijn carrière, omdat dit naast de Formule 1 de interessantste klasse is. Daarbij lijkt het hem erg leuk om ook op ovals te rijden. 'Ik wil mezelf niet elimineren van belangrijke punten voor het kampioenschap. Zeker als ik het voor een langere periode wil doen, is het belangrijk dat ik zo snel mogelijk op niveau kom op de ovals. Voorheen was ik van mening dat deze races te gevaarlijk waren, maar de laatste jaren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik ze toch erg graag wil doen', eindigt Latifi over een mogelijke overstap naar Amerika.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws