Häkkinen had strategiekeuze Red Bull niet verwacht: 'Maar ze hebben wel het zelfvertrouwen' Formule 1
Formule 1

Häkkinen had strategiekeuze Red Bull niet verwacht: 'Maar ze hebben wel het zelfvertrouwen'

Häkkinen had strategiekeuze Red Bull niet verwacht: 'Maar ze hebben wel het zelfvertrouwen'

Mika Häkkinen vond het gewaagd van Red Bull Racing om Max Verstappen op de softs te zetten tijdens de safety car-periode na de uitvalbeurt van Valtteri Bottas. Hierdoor viel de regerend wereldkampioen in eerste instantie achter beide Mercedessen, maar de Duitse renstal besloot om George Russell ook naar binnen te halen. Veel mensen hebben kritiek op het feit dat Lewis Hamilton nog op de mediums stond, maar Häkkinen schaart zich niet achter deze kritiek.

Verstappen leek op weg te gaan naar een simpele overwinning, maar door meerdere uitvalbeurten werd het een strategische race. In de laatste fase van de race maakte Red Bull een gewaagde strategische keuze volgens Häkkinen. 'De beslissing om hem op de softs te zetten tijdens de tweede safety car-situatie was heel erg moedig, want normaliter wil je geen baanpositie opgeven ten opzichte van Mercedes', schrijft de Fin in zijn column voor Unibet. 'Red Bull is natuurlijk heel zelfverzekerd in haar strategische beslissingen en ze wisten dat Max de snelheid had om de leiding weer te grijpen.'

Door zijn thuisoverwinning heeft Verstappen momenteel een voorsprong van 109 punten in het kampioenschap. Het zelfvertrouwen bij de coureur en zijn team is momenteel doorslaggevend volgens Häkkinen. 'Ik zie dat Max en Red Bull steeds dichter bij hun respectievelijke wereldtitels komen. Ze zijn zo snel, zo consistent en ze hebben het zelfvertrouwen dat wereldkampioen hebben tijdens een geweldig seizoen. Mercedes en Ferrari zullen in Italië weer snel zijn, maar ze weten wel dat Max de te kloppen man is.'

Häkkinen oneens met kritiek op Mercedes

In de laatste fase leek het erop alsof Verstappen twee Mercedessen moest verslaan. Uiteindelijk hoefde de Nederlander alleen Hamilton in te halen. 'Veel mensen praten over de beslissing van Mercedes om George op softs te zetten en Lewis door te laten rijden op mediums, maar ze hadden gewoon geen keuze. Max had ze allebei gepakt als ze buiten waren gebleven en Charles had misschien ook wel de kans om tweede te eindigen. Door de strategie te splitsen, hadden ze de kans om naar de verschillende opties kijken', aldus Häkkinen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws