Haas niet geïnteresseerd in snelheid Bearman: 'Draait erom dat hij de doelstelling begrijpt' Formule 1
Formule 1

Haas niet geïnteresseerd in snelheid Bearman: 'Draait erom dat hij de doelstelling begrijpt'

Haas niet geïnteresseerd in snelheid Bearman: 'Draait erom dat hij de doelstelling begrijpt'

De 18-jarige Oliver Bearman maakte zichzelf bijna onsterfelijk binnen de Ferrari-kringen na zijn optreden in Saoedi-Arabië. Daar viel hij in voor Carlos Sainz en kwam hij als zevende over de finishlijn. Nu bekend is geworden dat Niko Hülkenberg het door Ferrari aangedreven Haas-team gaat verlaten vanaf 2025, maakt Bearman kans op het vrijgekomen stoeltje bij de Amerikaanse renstal. Haas-teambaas Ayao Komatsu heeft aan Motorsport.com laten weten waar de Brit met name op wordt beoordeeld.

In het besluit van Haas om de jonge Brit wel of niet op de plaats van Hülkenberg te zetten volgend jaar, wordt er niet heel aandachtig gekeken naar zijn prestaties in de Formule 2. Volgens Komatsu is het optreden van Bearman binnen het team van Haas belangrijker. 'Ik hecht zeker meer waarde aan wat wij met hem doen en hoe hij in onze omgeving presteert', laat de teambaas weten.

Zes vrije trainingen

Als reserverijder voor het team van Ferrari en het team van Haas, zal Bearman dit seizoen zes keer in een Formule 1-auto te vinden zijn. De Brit zal namelijk zes vrije trainingen voor de Amerikaanse renstal voor zijn rekening nemen. Het eerste optreden van Bearman staat gepland voor het Grand Prix-weekend op het circuit van Imola, Italië. Het zijn de zes vrije trainingen waar de 18-jarige coureur vooral op beoordeeld zal worden wat betreft zijn mogelijke intrede in de Formule 1.

Wel benadrukt Komatsu dat het van belang is dat Bearman ook in de Formule 2 blijft presteren. In die raceklasse rijdt hij momenteel voor het team van Prema Racing. 'Het is een combinatie. Hij moet zeker presteren in de Formule 2. Maar als je met hem samenwerkt kom je achter alle redenen waarom bepaalde dingen gebeuren', vertelt Komatsu. 'Maar natuurlijk moet hij presteren in de Formule 2, laat dat duidelijk zijn.'

Op dit moment is er nog niet bevestigd wie het stoeltje van Niko Hülkenberg bij Haas gaat overnemen. 'Het ligt helemaal open', vertelt de Haas-teambaas. 'We kijken er echt naar uit om (in de vrije trainingen, red.) te zien hoe we Bearman kunnen ontwikkelen en hoe goed we samen kunnen werken.' Een goede indruk heeft de reservecoureur in ieder geval al op Komatsu achtergelaten toen hij vorig jaar de trainingen voor het team reed in Mexico en Abu Dhabi.

Het begrijpen van de doelstelling

Dat Bearman hard kan rijden weet het Haas-team inmiddels. 'Het draait er meer om of de coureur die doelstelling begrijpt. Kan hij een goede rol spelen in het vervullen van dat doel?', zegt Komatsu. 'Ollie heeft in Mexico en Abu Dhabi laten zien dat hij de snelheid heeft, maar hij begrijpt ook waar het om draait en kan een positieve rol spelen met een bijdrage in het team. Ik hoop te zien dat hij daarmee doorgaat.'

Tot nu toe is er nog niets grandioos misgegaan tijdens de keren dat Bearman op de baan verscheen in de Formule 1. Het lijkt het team alleen wel interessant om te zien hoe Bearman op een dergelijke situatie zou reageren. Misschien loopt hij wel tegen een probleem aan waardoor hij de helft van de sessie mist. Hoe reageert hij dan op dat soort tegenslagen? Dat wordt interessant.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws