Oud-teambaas Steiner spant rechtszaak aan tegen voormalige werkgever Haas Formule 1
Formule 1

Oud-teambaas Steiner spant rechtszaak aan tegen voormalige werkgever Haas

Oud-teambaas Steiner spant rechtszaak aan tegen voormalige werkgever Haas

Günther Steiner heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige werkgever Haas. De 59-jarige Italiaan, die tot dit jaar de teambaas was van het Amerikaanse Formule 1-team is van mening dat hij nog geld van Haas te goed heeft en daarnaast zouden zijn naam en beeltenis, zonder zijn toestemming, nog altijd gebruikt worden voor promotiemateriaal en merchandise.

Steiner was sinds de entree van Haas in koningsklasse van de autosport in 2016 als teambaas verbonden aan het Amerikaanse team van eigenaar Gene Haas. Maar na de tegenvallende resultaten van het team, dat in 2023 met de ervaren coureurs Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen als tiende en laatste eindigde in het constructeurskampioenschap, besloot Haas om de door het publiek geliefde Steiner te vervangen door de Japanner Ayao Komatsu. Haas is echter nog niet af van de Italiaan.

In de rechtszaak, die dinsdag plaatsvond in North Carolina, stelde Steiner dat hij voor bepaalde commissies in de afgelopen drie seizoenen nog altijd niet is uitbetaald door zijn voormalige werkgever en dit zou in strijd zijn met het contract dat hij had. Daarnaast zegt Steiner, die zeer populair werd dankzij zijn optredens in de Netflix-serie Drive to Survive, dat Haas zonder zijn toestemming nog altijd merchandise verkoopt met zijn naam en hem ook nog steeds op de officiële website afbeeldt.

'Haas mag Steiner voordelen die hij heeft verdiend niet onthouden'

Het is niet duidelijk wat de eis van Steiner aan zijn voormalige werkgever is, maar in het verslag aan de rechtbank valt volgens Formule1.nl wel het volgende te lezen. 'Na jaren de voordelen te hebben geaccepteerd van de reputatie, ervaring en diepe connecties van de heer Steiner binnen de sport, kan Haas F1 de heer Steiner niet de voordelen onthouden die hij heeft verdiend.' Een uitspraak van de rechtbank in North Carolina zal op een later moment volgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws