Bearman praktisch zeker van zitje bij Haas: 'Ik verwacht dat ze bergen voor hem zullen verzetten' Formule 1
Formule 1

Bearman praktisch zeker van zitje bij Haas: 'Ik verwacht dat ze bergen voor hem zullen verzetten'

Bearman praktisch zeker van zitje bij Haas: 'Ik verwacht dat ze bergen voor hem zullen verzetten'

De aankondiging van het vertrek van Nico Hülkenberg van Haas naar Stake kan mogelijk voor een kettingreactie zorgen binnen de Formule 1. De afgelopen jaren was er weinig doorstroming van de Formule 2 naar de Formule 1, maar Haas zou daar nu verandering in kunnen brengen. ‘Ik verwacht dat ze bergen zullen verzetten om Bearman in die auto te krijgen’, zegt Ben Anderson op de podcast van The Race.

De journalist verwacht dat de jonge coureur hoog op het lijstje zal staan bij meerdere teams. De renstallen zouden met het oog op de nieuwe regelgeving van 2026 namelijk niet alleen kijken naar coureursduo’s voor komend seizoen, maar juist naar de lange termijn. Het debuut van Bearman als invaller voor Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië zorgt er volgens Anderson voor dat de jonge Brit volgend jaar sowieso op de grid zal staan.

Anderson verwacht Bearman en Magnussen bij Haas in 2025

Het vertrek van Hülkenberg zorgt er ook voor dat Kevin Magnussen wat minder bang hoeft te zijn om zijn stoeltje bij de Amerikaanse renstal te verliezen. De combinatie van een ervaren coureur en een rookie zou namelijk geen verkeerde keuze zijn voor Haas, dat eerder al eens de mist inging toen het rookies Nikita Mazepin en Mick Schumacher als coureurs koos. Toch is het ook niet uitgesloten dat er binnenkort nog een sterkere coureur beschikbaar zal zijn.

‘Ik verwacht dat ze bergen zullen verzetten om Bearman in die auto te krijgen’, zegt Anderson wanneer hij de coureursmarkt analyseert. ‘Dat is de meest logische keuze nu het zitje leeg is.’ Hoewel de journalist Magnussen niet direct ziet vertrekken, meent hij wel dat de Deen niet helemaal zeker is van zijn plaats op de grid. ‘Er is geen garantie dat Magnussen in de andere bolide zal zitten’, vertelt Anderson. ‘Hij is wel de veilige keuze nu Nico vertrekt. Het versterkt zijn positie en hij rijdt ook een stuk beter’, vervolgt hij, terugblikkend op het 2023-seizoen van Magnussen. ‘Maar er rijden meerdere coureurs in het midden van het veld die nog op de markt zijn’, moet de Brit toegeven. ‘Bovendien komen er een paar rookies aan, wat betekent dat de teams nog geen vroege beslissingen hoeven te maken over hun line-up.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws