Haas wil voor GP Brazilië tweede rijder bekendmaken, Hülkenberg optimistisch over kansen Formule 1
Formule 1

Haas wil voor GP Brazilië tweede rijder bekendmaken, Hülkenberg optimistisch over kansen

Haas wil voor GP Brazilië tweede rijder bekendmaken, Hülkenberg optimistisch over kansen

Het team van Haas lijkt voor de aanstaande Grand Prix van Brazilië bekend te maken wie aankomend seizoen naast Kevin Magnussen zal rijden. Momenteel moet de Amerikaanse renstal een keuze maken tussen Mick Schumacher en Nico Hülkenberg. Günther Steiner wil de coureur kiezen die het team in de toekomst vooruit kan helpen, dus Schumacher moet laten zien dat hij meer kan dan alleen punten scoren. Hülkenberg heeft op zijn beurt goede hoop voor volgend seizoen.

De grid voor 2023 is bijna volledig ingevuld. Alleen Haas moet nog laten weten wie aankomend seizoen naast Magnussen zal rijden en het team lijkt dit voor de aanstaande Grand Prix, die op 13 november verreden zal worden, bekend te maken, laat het Duitse RTL weten. Schumacher is dus nog lang niet zeker van zijn stoeltje in de Formule 1. Gene Haas gaf aan dat de coureur punten moet scoren en minder moet crashen om zijn plekje in de sport veilig te stellen.

Voor Steiner zit het anders. 'Het gaat mij niet meer over één race of één ronde. Het is voor mij een stuk belangrijker om te kijken naar de lange termijn. Het klopt dan ook niet wat andere mensen hebben gezegd. Als Mick nu punten scoort dan zorgt dit er niet per se voor dat hij zijn plekje behoudt.' De Italiaan heeft aangegeven dat de jonge Duitser ongeveer vijftig procent de kans heeft om zijn stoeltje bij Haas te behouden in 2023.

Hülkenberg optimistisch: 'Maar ik moet geduldig zijn'

Hülkenberg is de andere coureur die zijn oog heeft laten vallen op de plek bij Haas. De coureur is op het moment nog onderdeel van Aston Martin, maar de Britse renstal heeft Felipe Drugovich en Stoffel Vandoorne aangesteld als nieuwe test- en reservecoureurs. De kans is dus groot dat Hülkenberg ergens anders zijn heil gaat zoeken. 'Uiteindelijk is het niet mijn keuze', vertelt de Duitser bij ServusTV. 'Er zijn zeker wel gesprekken. Ik ben best optimistisch, maar ik moet geduldig zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws