Haas stapt niet over van leverancier: 'Gras is altijd groener bij de buren, totdat je er bent' Formule 1
Formule 1

Haas stapt niet over van leverancier: 'Gras is altijd groener bij de buren, totdat je er bent'

Haas stapt niet over van leverancier: 'Gras is altijd groener bij de buren, totdat je er bent'

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, verklaart dat Ferrari het team niet heeft geholpen met de betrouwbaarheidsproblemen van de motor. Volgens de Italiaan is de krachtbron al heel vaak de oorzaak geweest van het feit dat de Amerikaanse renstal punten misliep. Toch stapt het team niet over van motorleverancier, omdat onder andere de samenwerking met de Italiaanse renstal wel goed verloopt.

Momenteel ziet Steiner betrouwbaarheidsproblemen met de motor. 'Ik denk niet dat het helemaal is opgelost, ik denk dat ze eraan werken', begint de teambaas bij het Britse Mirror Sport. Ook in Mexico was het voor Haas weer raak. Pietro Fittipaldi reed de eerste vrije training in de auto van Kevin Magnussen en moest deze langs de kant van het circuit parkeren toen er een motorisch probleem werd geconstateerd.

Voorafgaand aan het weekend in Mexico had Steiner hoop dat het eindelijk klaar was met de betrouwbaarheidsproblemen. 'Het zou nu goed moeten zijn met de nieuwe krachtbronnen die binnenkomen, en hopelijk is het voor volgend jaar helemaal opgelost, omdat we dit jaar nogal wat problemen hadden met een paar crashes en vervolgens problemen met de aandrijflijn', verklaart hij. 'Ze hebben ons niet geholpen', voegt de Italiaan eraan toe.

Steiner geeft aan dat er geen alternatieve leverancier is en dus moet Haas wel met de Ferrari-motor blijven rijden. 'Het is frustrerend en ik word er echt boos over', vervolgt hij. 'Het ligt niet helemaal uit onze handen omdat we ergens anders heen kunnen, maar dat is misschien een slechtere beslissing voor ons. Er zijn altijd voor- en nadelen aan alles en het gras van de buren altijd groener is, totdat je er bent', verklaart de 57-jarige. 'We hebben een overeenkomst en Ferrari was altijd goed met ons. We werken goed samen, dus op dit moment willen we niet veranderen.'

Steiner: 'Als het gebeurt, is het frustrerend'

'Ik zou niet zeggen dat we geluk hebben gehad!', vervolgt Steiner. 'We hebben nu een sterke motor, we hadden niet het probleem zoals we hadden in 2021, namelijk te weinig vermogen. We hebben nu de kracht, maar nu wordt de betrouwbaarheid alleen maar lager en ik heb er alle vertrouwen in dat dat voor volgend jaar kan worden opgelost.'

Steiner geeft aan dat hij blij is met de sterke motor, ook al begeeft deze het soms. 'Op het moment dat het gebeurt, is het frustrerend, maar als je erover nadenkt heb ik liever een motor die kracht levert met betrouwbaarheidsproblemen, dan dat je op een vrijdag begint, wetende dat je niet de kracht hebt', verklaart de teambaas van Haas. 'Als je betrouwbaarheidsproblemen hebt, maar veel vermogen, kun je positief een raceweekend ingaan', eindigt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws