Hamilton belde zijn broer om het nieuws te vertellen: 'Ik dacht: wat?! Maak je een grapje?' Formule 1
Formule 1

Hamilton belde zijn broer om het nieuws te vertellen: 'Ik dacht: wat?! Maak je een grapje?'

Hamilton belde zijn broer om het nieuws te vertellen: 'Ik dacht: wat?! Maak je een grapje?'

Nicholas Hamilton, de broer van Lewis Hamilton, stond er helemaal versteld van toen de zevenvoudig wereldkampioen belde om te vertellen dat hij naar Ferrari gaat in 2025. De Brit kon eerst niet opnemen, waardoor de spanning voor beide broers opliep. Hamilton wilde zeker weten dat niemand het gesprek tussen hen twee kon afluisteren.

Op donderdagavond 1 februari kwam het nieuws naar buiten dat Hamilton Mercedes aan het einde van het 2024-seizoen zal gaan verlaten. De 39-jarige heeft er dan twaalf jaar opzitten bij het team uit Brackley. Broer Nicholas is vanzelfsprekend nauw betrokken bij de carrière van de zevenvoudig wereldkampioen, en daarom moesten ze nog even gauw bellen voordat het nieuws bekendgemaakt zou worden. Nicholas weet nog precies hoe dat ging. 'Zoals jullie misschien weten ben ik een public speaker, en ik deed dus een speech voor Coca-Cola', begint Nicholas in zijn Instagram-live.

'Ik was de avond ervoor aan het dineren toen Lewis me belde en ik stelde voor dat ik hem even terug zou bellen wanneer ik in de gelegenheid zou zijn. Toen ik hem later belde lag hij al te slapen', gaat Nicholas verder. 'En toen zei hij de dag erna: ben je in de buurt? En ik vertelde dat ik aan het werk was en hem later die avond wel zou zien, maar hij wilde me direct spreken. Dus ik dacht: oké, geef me vijf minuten. Hij vroeg me of ik op een plek was waar niemand ons kon horen, en toen zei hij: ik zal in 2025 bij Ferrari rijden. Ik dacht toen: wat?! Maak je een grapje?' lacht Nicholas.

Hamiltons broer was niet de enige die dacht dat het een grapje was

De hele Formule 1-wereld stond zowat op z'n kop toen Mercedes liet weten dat de geruchten dus echt waar waren. Vlot na het bericht van de Duitse renstal bevestigde Ferrari de komst van de zevenvoudig wereldkampioen. Hamiltons engineer, Peter Bonnington, vroeg zelfs aan teambaas Toto Wolff of het 1 april was, hij kon het amper geloven. Aan het einde van het 2024-seizoen heeft Hamilton dus twaalf jaar lang voor Mercedes gereden, en eigenlijk nog langer als je het McLaren-Mercedes-tijdperk ook meetelt. Met de Duitse renstal behaalde Hamilton tot nu toe zes titels en 82 zeges.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws