Wolff voorspelt geen gevechten met Verstappen: 'De kansen zijn tegen ons' Formule 1
Formule 1

Wolff voorspelt geen gevechten met Verstappen: 'De kansen zijn tegen ons'

Wolff voorspelt geen gevechten met Verstappen: 'De kansen zijn tegen ons'

Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht niet dat Mercedes in het laatste seizoen met Lewis Hamilton in staat is om Red Bull Racing uit te dagen. Desondanks gaat de Duitse renstal wel haar uiterste best doen. Samen met de zevenvoudig wereldkampioen wil Mercedes het 2024-seizoen zo succesvol mogelijk afronden en gaan ze alles geven.

Het nieuws van het vertrek van de stercoureur van Mercedes viel ongetwijfeld bij iedereen in Brackley rauw op het dak, ook op die van teambaas Wolff. Nadat Hamilton vijf maanden geleden nog een meerjarig contract tekende bij de Duitse renstal, leek het erop dat hij het Mercedes-boek nog lang niet dicht wilde doen. De aankondiging van donderdag 1 februari liet weten dat het anders zat. Hoe dan ook is Hamilton nog niet weg en heeft Mercedes nog een seizoen met hem te rijden. 'We hebben 2024 samen met Lewis en we willen het zo succesvol mogelijk maken', zegt Wolff in een Q&A-sessie van Mercedes.

'Is het realistisch om te zeggen dat we strijden om het kampioenschap met Max in een Red Bull?' vraagt Wolff zich af. 'Als ik naar de waarschijnlijkheid kijk zijn de kansen tegen ons. Maar desondanks zullen we ons uiterste best doen.' Mercedes wist in het 2023-seizoen een kleine stap te zetten, maar het was duidelijk dat er nog genoeg problemen waren die opgelost moeten worden. De Zilverpijlen hebben het al twee seizoenen lang moeilijk met de auto onder het reglement dat vanaf 2022 in effect trad. De Duitse renstal had wellicht veel aan Hamiltons ervaring gehad als hij betrokken was bij de ontwikkeling van de 2026-auto.

'Het doet niets af aan de historische erfenis die altijd blijft bestaan'

Hoe dan ook gooit Mercedes de handdoek nog lang niet in de ring. 'We zullen alles geven om de kampioenschappen voor de coureurs en de constructeurs in de komende jaren te winnen', gaat de Oostenrijker verder. 'We zullen dit op dezelfde manier doen als in 2024, maar in de toekomst kan het met een andere coureur zijn. Maar dat doet niets af aan de historische erfenis die altijd zal blijven bestaan. Deze reis samen zal net zo goed in de geschiedenisboeken staan als de volgende reis van een Mercedes-coureur', aldus de Mercedes-teambaas.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws