Hamilton bewust van Leclerc in Copse: 'Ik dacht: shit, ik wil je niet de muur insturen' Formule 1
Formule 1

Hamilton bewust van Leclerc in Copse: 'Ik dacht: shit, ik wil je niet de muur insturen'

Hamilton bewust van Leclerc in Copse: 'Ik dacht: shit, ik wil je niet de muur insturen'

In een recente video van Ferrari is een gesprek te overhoren tussen Charles Leclerc en Lewis Hamilton. In de video is te zien hoe de Engelsman praat met de Ferrari-coureur en het heeft over Copse corner, de bocht van Circuit Silverstone waarin het in 2021 misging tussen hemzelf en toenmalige titelrivaal Max Verstappen. Hamilton stelt dat hij in de cockpit bewust bij zichzelf dacht dat hij de Monegask niet van het circuit wilde rijden in Copse.

Precies dat was wat hij bij Verstappen in 2021 namelijk wel deed. In de eerste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië sneed de Nederlander in de snelle bocht naar binnen, miste Hamilton zijn apex en resulteerde dat in een aanvaring tussen de twee titelconcurrenten. Verstappen vloog met 51g de muur in, Hamilton liep schade op, kreeg een tijdstraf van tien seconden en won de wedstrijd.

In 2022 kwam Hamilton Leclerc tegen in de illustere Britse bocht. De Ferrari-rijder was op oude, harde banden aan het strijden om onder meer de zevenvoudig wereldkampioen achter zich te houden. Hoewel Hamilton hem vlak voor Copse wist te passeren, sloeg Leclerc terug. 'Ik dacht: shit, ik wil je niet aantikken en de muur insturen', suggereert Hamilton tegen zijn collega in de video van Ferrari (tip: actie vanaf 2:10).

Hamilton over gevecht met 'verstandige' Leclerc

Na de Britse Grand Prix van 2022 liet Hamilton zich uit over het gevecht met Leclerc en hoe dit gevecht significant verschilde van het gevecht met Verstappen. Zo stelde hij dat hij genoot van de strijd met de 'verstandige' Leclerc, en dat het een verademing was om met hem te racen na zijn verhitte rivaliteit met een volgens hem roekelozere Verstappen.

Niet veel later reageerde Verstappen hier weer op door aan te geven dat hij het fijn vond dat coureurs 'op 37-jarige leeftijd ook nog leren'. Hij doelde met deze opmerking op het feit dat Hamilton in de strijd met Leclerc wél de apex haalde, wat hem in 2021 niet lukte. Zo ontketende de strijd tussen Leclerc en Hamilton toch nog een klein steekspel tussen de voormalige rivalen. Er lijkt dus nog oud zeer te zitten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws