Geen nummer één coureur bij Ferrari: 'Ze weten niet eens of ze de volgende race finishen' Formule 1
Formule 1

Geen nummer één coureur bij Ferrari: 'Ze weten niet eens of ze de volgende race finishen'

Geen nummer één coureur bij Ferrari: 'Ze weten niet eens of ze de volgende race finishen'

Felipe Massa vindt het nog te vroeg om rollen te gaan verdelen binnen het team van Ferrari. Charles Leclerc heeft sinds het begin van het seizoen een voorsprong op teamgenoot Carlos Sainz, maar de auto van de Italiaanse renstal is alles behalve betrouwbaar. Leclerc is meerdere races uitgevallen, en afgelopen weekend was het raak voor Sainz. Bovendien denkt Massa dat de Spaanse het gat naar zijn teamgenoot heeft weten te verkleinen.

Afgelopen weekend ging Sainz het gevecht aan met Leclerc tijdens de sprintrace in Oostenrijk. Veel mensen vinden dat Ferrari de Monegask moet prioriteren, maar volgens Massa is het daar nog veel te vroeg voor. 'Ik weet niet wat de precieze situatie is bij Ferrari, maar voor nu moet de betrouwbaarheid topprioriteit zijn bij het team', stelt de Braziliaan bij La Gazzetta dello Sport. 'Daar moeten ze eerst achteraan voordat ze een nummer één binnen het team aanwijzen.'

'Misschien valt de volgende keer Leclerc wel weer uit, en is het Sainz die de zege pakt', vervolgt de voormalig Ferrari-coureur. De motor van de Italiaanse renstal is de afgelopen Grands Prix zeer onbetrouwbaar gebleken. Leclerc incasseerde al een gridstraf in Canada, en Sainz lijkt in Frankrijk achter aan te starten. 'Het is veel te vroeg om de rollen te verdelen, want in Maranello weten ze niet eens of ze de volgende race überhaupt finishen. Het is heel erg moeilijk om een hiërarchie vast te stellen in deze omstandigheden.'

Massa: 'Sainz heeft het gat naar Leclerc weten te dichten'

Sainz wist tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zijn eerste zege in de Formule 1 te boeken. Massa denkt dan ook dat het gat naar Leclerc een stuk kleiner is geworden in vergelijking met het begin van het jaar. 'Als ik naar de data kijk, dan kan je zien dat Carlos verbetert is sinds de start van het seizoen. Hij is veel gegroeid, en hij heeft het gat naar Leclerc weten te dichten. Dat is positief', aldus de voormalig Ferrari-rijder.

Registreer hier om mee te discussiëren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws