Red Bull-teambaas Horner biedt deelverklaring voor misdragende fans in Oostenrijk Formule 1
Formule 1

Red Bull-teambaas Horner biedt deelverklaring voor misdragende fans in Oostenrijk

Red Bull-teambaas Horner biedt deelverklaring voor misdragende fans in Oostenrijk

Christian Horner denkt dat de toenemende populariteit van de F1 een deelverklaring vormt voor misdragende fans. Onder de nieuwe fans bevinden zich ongetwijfeld rotte appels, die een sterke voorkeur hebben voor een van de coureurs van de huidige grid. Ook geeft de Red Bull Racing-teambaas aan elke vorm van racisme en misbruik af te keuren.

'Je ziet dat de polarisatie onder de fans toeneemt wanneer je recordbezoekersaantallen trekt en nieuwe kijkers naar de sport lokt. We breken bij elke Grand Prix nu records vanwege de toename van de populariteit van de F1', zo steekt de Engelsman van wal in gesprek met Metro. Volgens Horner wordt het F1-publiek steeds meer in kampen verdeeld naarmate de populariteit toeneemt.

Die nieuwe fans komen naar het circuit en brengen gedrag met zich mee dat tot voorheen in mindere mate aanwezig was, suggereert de teambaas van Max Verstappen: 'Er zitten tussen zoveel nieuwe fans altijd een paar helden en schurken, op elk circuit waar we heengaan. Er zullen altijd toeschouwers tussen zitten die een voorkeur hebben voor een coureur of een team.'

Een klein lichtpuntje in een weekend dat toch wel overschaduwd werd door claims van misbruik, aanranding en homofobie, was het feit dat er respect getoond werd voor Lewis Hamilton na afloop van de Oostenrijkse race. Horner: 'Ik was aangenaam verrast over het feit dat Hamilton niet uitgejoeld werd tijdens de podiumceremonie, en dat er respect heerste voor alle coureurs die het podium bereikten. Zo hoort het ook.'

Horner komt op voor gedupeerden

'Wij willen geen enkele vorm van misbruik, pesten, racisme of vooroordelen zien. We staan dan ook volledig achter iedereen die hier te maken mee heeft gehad. Dit is onacceptabel', zo steekt Horner de gedupeerden een hart onder de riem in het besluit van zijn verhaal. Eerder lieten ook Verstappen en Hamilton al weten dat het gedrag van de F1-fans te Spielberg niet door de beugel kon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws