Hamilton blikt terug op 'moeilijke' jaren bij Mercedes: 'Het had erger kunnen zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton blikt terug op 'moeilijke' jaren bij Mercedes: 'Het had erger kunnen zijn'

Hamilton blikt terug op 'moeilijke' jaren bij Mercedes: 'Het had erger kunnen zijn'

Lewis Hamilton wist de afgelopen twee seizoenen geen enkele Formule 1-race meer te winnen en daar is de zevenvoudig wereldkampioen inmiddels wel een beetje klaar mee. Voor de 39-jarige Brit, die aan zijn laatste jaar bij Mercedes bezig is, waren deze jaren zonder overwinningen zwaar, maar hij stelt desondanks wel genoten te hebben van de uitdaging.

Aan het einde van het jaar komt er een einde aan een tijdperk. Hamilton verlaat na twaalf seizoenen het team waarmee hij zes wereldtitels en talloze overwinningen wist te boeken. Die successen liggen inmiddels al weer ver achter ons en in de afgelopen twee seizoenen wist de zevenvoudig wereldkampioen geen enkele zege meer te pakken, iets wat hem sinds zijn entree in de koningsklasse van de autosport in 2007 nog nooit was gebeurd. En daar baalt Hamilton van.

'Het is zwaar geweest en het is echt een uitdaging geweest', is Hamilton in een interview met CBS openhartig over zijn moeilijke jaren bij Mercedes. 'Maar het had erger kunnen zijn. We leven om te winnen, en als je niet wint, dan moet je je perspectief aanpassen. Het draait allemaal om verbeteringen. We moeten tot elkaar komen. Hoe gaan we die dingen verbeteren? Ik heb echt genoten van die ervaring. Maar na drie jaar heb ik daar nu wel genoeg van en laten we terugkeren op de plek waar we thuishoren.'

Niet ongelukkig bij Mercedes

Hamilton had graag gezien dat laatste jaar bij Mercedes ook zijn beste zou zijn, maar door de tegenvallende prestaties van de W15 zal dat er niet inzitten. 'Dat is waarschijnlijk ook het pijnlijkste aan de situatie. Ik denk dat iedereen in het team wil dat het een geweldig jaar wordt. Iedereen heeft zo hard gewerkt in de fabriek, niet minder dan normaal. Voor mij is dit een bijzonder emotionele reis geweest', stelt Hamilton. 'Gewoon omdat ik zoveel liefde heb voor dit team. Ik ga niet weg omdat ik daar ongelukkig ben en ook niet vanwege relationele problemen. Mercedes heeft me gesteund sinds mijn dertiende. Dus ik hou van het merk en ik hou van de mensen hier. Ze hebben me door dik en dun gesteund. Dus het is zeker een vreemde transitie', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws