Van der Garde vol lof over Norris, collega niet overtuigd: 'Zeg je alleen maar omdat hij nu wint' Opinie
Opinie

Van der Garde vol lof over Norris, collega niet overtuigd: 'Zeg je alleen maar omdat hij nu wint'

Van der Garde vol lof over Norris, collega niet overtuigd: 'Zeg je alleen maar omdat hij nu wint'

Giedo van der Garde is ervan overtuigd dat Lando Norris momenteel de enige coureur is die in de buurt kan komen van het niveau van Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Zijn collega Joost Hofman lijkt die uitspraak aanvankelijk niet al te serieus te nemen en hij confronteert Van de Garde met zijn uitspraak over Norris van twee weken geleden.

Hij moest er bijzonder lang op wachten, maar in Miami was het dan eindelijk raak voor Norris. Op het Miami International Autodrome reed de Brit, die dankzij de safetycar aan de leiding van de wedstrijd was gekomen, ruim zeven seconden weg van Verstappen. Van de Garde was enorm onder de indruk van de McLaren-coureur en de voormalig Formule 1-coureur stelt hem zelfs nagenoeg op dezelfde hoogte als de Nederlander.

'Met alle respect, ik denk dat Norris de enige coureur op de grid is, die op het moment in de buurt zou kunnen komen van Verstappen. Ik denk dat hij echt in de buurt komt', is Van der Garde in de DRS-podcast lovend over de Brit. Zijn collega en presentator Hofman reageert echter met verbazing op de uitspraak van de oud-coureur. 'Dat zeg je alleen maar omdat hij (Norris, red.) nu wint.' Van der Garde ontkent dat en licht zijn opmerking vervolgens toe. 'Nee, als je kijkt naar de snelheid over één ronde, de racesnelheid, het bandenmanagement, hoe hij rijdt en naar wat voor lijnen hij rijdt... die gozer is echt heel goed', steekt Van der Garde de loftrompet over winnaar van de Grand Prix van Miami.

Hofman is echt nog steeds niet overtuigd en hij confronteert zijn collega vervolgens met een uitspraak die hij recentelijk deed over Norris. 'Twee weken geleden zei je nog: Norris heeft geen killer instinct.' Na even een momentje te hebben nagedacht, stelt Van der Garde dat de 24-jarige Brit dat inderdaad niet heeft. 'Dan kom je toch niet in de buurt van Max?', lacht Hofman. 'Kijk als je een race wint, dan is dat voor hem een megaboost', probeert Van der Garde nogmaals. 'Hij heeft heel lang moeten wachten op zijn eerste overwinning. Dus je moet vervolgens ook dat vertrouwen zien te krijgen om vervolgens ook dat killer instinct te krijgen.'

Kan Norris kampioenschap spannend maken?

Van der Garde heeft Norris als coureur dus erg hoog zitten, maar kan de McLaren-coureur het Verstappen dan ook lastig maken en een gooi naar de wereldtitel doen? 'Nou, voor de wereldtitel niet', zegt de voormalig F1-coureur. 'Ik denk dat Red Bull en Verstappen momenteel de betere zijn. Hij (Verstappen, red.) heeft de ervaring om kampioen te worden. Norris zal (dit jaar) nog geen gooi naar de wereldtitel kunnen doen', aldus Van der Garde, die dat in de nabije toekomst dus niet uit lijkt te sluiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws