Tsunoda richt vizier op topteams: 'Verschil met Ferrari en McLaren in laatste stint niet zo groot' Formule 1
Formule 1

Tsunoda richt vizier op topteams: 'Verschil met Ferrari en McLaren in laatste stint niet zo groot'

Tsunoda richt vizier op topteams: 'Verschil met Ferrari en McLaren in laatste stint niet zo groot'

Yuki Tsunoda ziet de toekomst van Visa Cash App RB na een uitstekend weekend in Miami met veel vertrouwen tegemoet. Sterker nog: de Japanner denkt dat het voor het zusterteam van Red Bull Racing wellicht zelfs mogelijk is om de aansluiting te vinden bij de vijf beste teams op de grid. De 23-jarige coureur legt uit waarop hij dit baseert.

Over het algemeen is Tsunoda aan een ijzersterk seizoen bezig. De Japanner weet zich niet alleen met enige regelmaat te plaatsen voor Q3, maar ook in de races wist hij al veertien punten bij elkaar te rijden. Afgelopen weekend werd hij in Miami zelfs zevende in de hoofdrace en daarmee bleef de RB-coureur Mercedes-man George Russell en Aston Martin-kopman Fernando Alonso voor. Na een mindere race in China was dat een enorme opsteker voor Tsunoda.

'Ik was China al bijna vergeten', zegt Tsunoda tegen Motorsport.com. 'Het is een race waar ik mezelf niet graag aan herinner, maar in elke race tot nu toe zitten we rond P10. In de meeste races scoren we punten en het gaat de afgelopen tijd niet alleen om P10, maar zelfs om P8, P9, P7 en P4', wijst Tsunoda op de stijgende lijn in de prestaties van zijn team.

Aansluiting bij top vijf 

De renstal uit Faenza heeft veel progressie geboekt en dat geeft Tsunoda veel vertrouwen. 'Het is natuurlijk nog niet op het niveau van Mercedes, maar vandaag (zondag) kon ik het tempo bijbenen en was ik zelfs sneller dan één van de Mercedessen', doelt hij op Russell, die een positie achter hem eindigde. 'Als we zo doorgaan, kunnen we misschien de top vijf bijhalen. Je weet het nooit. Dat is ook ons doel voor nu.'

Tsunoda zag tot zijn verbazing dat zijn pace in de slotfase van de Grand Prix van Miami niet veel onderdeed voor enkele topteams. 'In de laatste stint was het verschil in tempo niet zo heel groot ten opzichte van Ferrari of McLaren. Het was voor ons eerder niet mogelijk om dit te laten zien. Het toont dus aan dat we pushen, met name de mensen die op de achtergrond werken. We boeken dit jaar heel snel progressie. Daniel (Ricciardo, red.) pakte bijvoorbeeld al P4. Het laat zien hoeveel snelheid we nu in de auto hebben.'

Tsunoda wil schitteren op Imola

De volgende afspraak voor de teams en de coureurs is op het circuit van Imola, waar de Grand Prix van Emilia-Romagna wordt verreden. Vorig jaar werd het gebied geteisterd door hevige overstromingen en daardoor kon de race destijds niet doorgaan. Tsunoda, die het gebied als zijn tweede thuis beschouwt, hoopt de zwaar getroffen bevolking een mooie race voor te kunnen schotelen. 'Ik hou van het circuit en het is ook één van de thuiscircuits voor ons. Het is tevens mijn tweede thuis. Het is jammer dat we er vorig jaar niet konden racen door de overstromingen in Emilia-Romagna. Hopelijk kunnen we een goede race neerzetten voor de mensen, die het vorig jaar moeilijk hadden', aldus Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws