Hamilton goedgemutst na Miami: 'Geweldig om te zien hoe ze Red Bull onttroonden' Formule 1
Formule 1

Hamilton goedgemutst na Miami: 'Geweldig om te zien hoe ze Red Bull onttroonden'

Hamilton goedgemutst na Miami: 'Geweldig om te zien hoe ze Red Bull onttroonden'

Lewis Hamilton kijkt tevreden terug op de Grand Prix van Miami. In de sprintrace zag hij zijn punt in rook opgaan vanwege te snel rijden in de pitstraat, maar in de hoofdrace pakte hij met een zesde plek zijn beste Grand Prix-resultaat in negen Grands Prix tijd. De Engelsman ziet Mercedes stappen zetten, en keek ook met een schuin oog naar de prestatie van zijn eerdere werkgever, McLaren.

George Russell concludeerde na de Grand Prix van Miami dat Mercedes qua snelheid het vierde team is. Geen baanbrekende uitspraak, gezien het feit dat Red Bull Racing, Ferrari, en McLaren duidelijk sneller zijn, en Aston Martin, Visa Cash App RB, en Haas nog langzamer zijn dan Mercedes. Toch wilde Hamilton niet ingaan op de conclusie van zijn jongere teamgenoot. 'Ik weet het niet. Ik zie het nut er niet echt van in, of het belang hiervan (om op die vraag te reageren, red.)', reageerde de 39-jarige.

Hamilton wil vraag niet beantwoorden

Hamilton had zojuist zijn beste score van het seizoen neergezet met een zesde plek. De Brit eindigde maar een seconde achter Sergio Pérez, die uiteindelijk twee plekken hoger als vierde geclassificeerd werd, omdat Carlos Sainz een vijfsecondenstraf kreeg, en zo terugviel tot de vijfde plek, één tiende voor Hamilton. De Mercedes-coureur had echter geen zin om op de pikorde in te gaan en reageerde geïrriteerd. 'Je hebt gezien waar we ons kwalificeerden, en je hebt gezien waar we in het kampioenschap staan. Trek je eigen conclusies dus maar', aldus de Engelsman. Gezien de vierde startrij voor Russell en Mercedes en de vierde plek bij de constructeurs ligt de conclusie voor de hand.

Hamilton eindigde voor Miami bij zijn drie laatste Grand Prix-finishes als negende, en haalde zijn beste puntenscore uit de Chinese sprintrace met een tweede plek, en keek dus tevreden terug op de acht punten uit Miami. 'Ik had een goede race vandaag. Ik had niet de snelheid van de jongens voor me, maar ik kon met DRS net aanklampen.' Hamilton zette Pérez in de slotfase nog even onder druk, maar kon de Mexicaan niet aanvallen.

Mercedes heeft dus een stap gezet met de nieuwe upgrades, maar Hamilton beseft dat er meer werk aan de winkel is. 'Zonder DRS vermoed ik dat het lastiger zou zijn geweest. Ze begonnen aan het einde uit te lopen. Het was wel een geweldig gevoel dat ik ze binnen bereik kon houden. Ik zat ook op een alternatieve strategie, maar niet ten opzichte van Checo (Pérez, red.), want ik reed gewoon op dezelfde banden', zegt hij over zijn mediumrubber.

Blij voor Norris

De succesvolle coureur stond ook stil bij de eerste zege van zijn landgenoot. 'Ik won mijn eerste race ook voor McLaren, dus het doet me goed om McLaren weer vooraan te zien. Het hele team heeft het geweldig gedaan. Ik was dertien jaar onderdeel van het team. Ik ben dus heel blij, en het team heeft een plekje in mijn hart. Ik was heel blij om hen vooraan te zien, en om te zien hoe ze de Red Bulls onttroonden. Ik ken Lando ook best goed, en we hebben een goede relatie. Ik weet hoe speciaal het is om je eerste race te winnen, dus ik ben enorm blij voor hem.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws