Hamilton fan van Ferrari en Leclerc: 'Je hebt een lange toekomst voor je' Formule 1
Formule 1

Hamilton fan van Ferrari en Leclerc: 'Je hebt een lange toekomst voor je'

Hamilton fan van Ferrari en Leclerc: 'Je hebt een lange toekomst voor je'

Lewis Hamilton blijft verbazen en opnieuw doet uitspraken die hij nog nooit eerder heeft gedaan. Met vijftien seizoenen in 's werelds meest prestigieuze autosportkampioenschap heeft de coureur slechts bij twee teams gereden, McLaren en Mercedes, die beide met Mercedes-motoren raceten. En zoals hij aan de Corriere dello Sport bevestigde 'Mercedes is mijn familie, ik zal altijd een Mercedes-coureur zijn, zoals Stirling Moss was', zei Hamilton.

Ondanks zijn liefde voor Mercedes heeft hij verklaard fan te zijn van 's werelds langstlopende F1-team, Ferrari, en een van haar coureurs. 'Leclerc is erg sterk, dat zie je altijd. Ik zou één ding zeggen: als ik bij de fans op de tribune kon zitten, zou ik Charles steunen. Ik ben een Ferrari fan. Hij had een woordje voor de Monegaskische coureur aan het eind van de race in Monaco en zei tegen de Italiaanse krant: 'Je hebt een lange, lange toekomst voor je. Ik weet dat het nu klote is, maar je hebt nog een lange, lange weg te gaan.'

Hamilton trouw aan Mercedes

Voor de meeste coureurs is het een droom om in het 'steigerende paard' team te mogen racen, omdat het het meest prestigieuze team is. En de beste coureurs zoals Niki Lauda, Alain Prost, Nigel Mansell of Michael Schumacher er hebben geracet. Even voordat hij bevestigde dat hij altijd een Mercedes-coureur zou blijven, wees hij op een tatoeage met de tekst 'Loyalty' erop en sprak verder over het Italiaanse team 'Natuurlijk zou het leuk zijn geweest om tijdens mijn carrière voor Ferrari te racen, maar Mercedes is mijn familie', zo sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws