Update |  F1TV biedt vanaf de GP van Baku Nederlands commentaar Formule 1
Formule 1

Update | F1TV biedt vanaf de GP van Baku Nederlands commentaar

Update |  F1TV biedt vanaf de GP van Baku Nederlands commentaar

Op F1TV kan pas vanaf juni gebruik gemaakt worden van Nederlands commentaar. Dat betekent dat Nederlandse fans die via het officiële kanaal van de Formule 1 de commentatoren van Viaplay nog niet kunnen horen. De samenwerking met F1TV zal naar verluidt in juni pas opgezet worden, wat betekent dat de eerste Grands Prix van 2022 F1TV-kijkers het met Brits commentaar moeten doen.

Wie de komende weken Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk verwacht bij F1TV komt dus van een koude kermis thuis. De komende weken zijn de twee nieuwe commentatoren, die Olav Mol vervangen, enkel bij Viaplay te beleven. Het is de F1TV-gebruikers niet ontgaan: tijdens de wintertests is er enkel sprake van Brits commentaar.

Dat zal de eerste Grand Prix-weekenden van 2022 ook het geval zijn. In een mail naar haar klanten heeft Viaplay aangegeven dat er vanaf juni pas sprake zal zijn van Nederlands commentaar. Dat betekent dat de eerste zeven Grands Prix van dit jaar sowieso nog zonder Nederlands commentaar te ervaren zijn. Wanneer in juni het commentaar precies geïntroduceerd zal worden, is niet duidelijk.

Grands Prix zonder Nederlands commentaar

In juni worden twee Grands Prix verreden, de Grand Prix van Azerbeidzjan en de Grand Prix van Canada. Lukt het Viaplay en F1TV om de samenwerking vóór deze twee wedstrijden op technisch gebied op te zetten dan zouden deze twee wedstrijden dus wél voorzien zijn van Nederlandse commentaar. Voor de Grands Prix van Bahrein, Saoedi-Arabië, Australië, Italië, Miami, Spanje en Monaco moet u het echter doen met de Britse David Croft en Martin Brundle.

Formule 1 kijken in 2022? Dit zijn je opties.

Update 17:30(02/06) | F1TV biedt vanaf de GP van Baku Nederlands commentaar

F1TV meldt dat vanaf de Grand Prix van Baku de zender Nederlands commentaar aanbiedt. Het commentaar wordt verzorgd door Allard Kalff, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. De Formule 1-zender biedt vanaf nu vijf talen aan voor haar Europese kijkers.

Vanaf de Grand Prix van Baku kunnen Nederlandse kijkers van F1TV de race volgen met Nederlands commentaar. Nederlands is de vijfde taal die is toegevoegd door de zender en het commentaar wordt geleverd door Viaplay. Wil je meer weten over de opties om tijdens dit seizoen Formule 1 te kijken, klik dan op deze link voor meer informatie.

Klik hier om meteen een abonnement af te sluiten bij F1TV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws