Vermeulen is fel tegen een salarisplafond voor coureurs: 'Het is complete onzin!' Max Verstappen
Max Verstappen

Vermeulen is fel tegen een salarisplafond voor coureurs: 'Het is complete onzin!'

Vermeulen is fel tegen een salarisplafond voor coureurs: 'Het is complete onzin!'

Raymond Vermeulen is fel gekant tegen een salarisplafond voor coureurs. De manager van Max verstappen heeft het idee van een salarisplafond voor F1-coureurs omschreven als complete idiotie. Volgens Vermeulen vertegenwoordigen de coureurs een grote waarde voor de Formule 1-teams en een salarisplafond zou de hele sport beïnvloeden.

Nu de inflatiespiraal de Formule 1-teams steeds meer onder druk zet om het budgetplafond van 140 miljoen dollar per seizoen te halen, hebben sommige teambazen het idee geopperd om een salarisplafond in te voeren voor coureurs en sleutelpersoneel om de uitgaven verder te beperken. Deze grote salarissen tellen echter niet mee voor het huidige budgetplafond. Hoewel het belangrijkste idee is om de kosten van de teams te drukken, meent Vermeulen dat de toepassing van een salarisplafond voor coureurs de sport als geheel zou beïnvloeden.

Grand Prix van Nederland door Verstappen

Vermeulen vindt de plannen helemaal niks en geeft daarbij aan dat coureurs een cruciale rol spelen voor de sport, zowel in sportief als commercieel belang. 'Het is complete onzin, coureurs verhogen de waarde van een team. Om dan de persoon van wie je die waarde koopt, de coureur, een limiet te geven, dat zou de wereld op zijn kop zetten. Kijk naar de feiten, een Grand Prix kwam naar Nederland vanwege Max', vertelde Vermeulen aan De Telegraaf.

'Zandvoort betaalt een jaarlijkse fee aan de FOM, waarvan een groot deel wordt doorberekend aan de teams. Daar profiteren ze dus van. Het zou dan heel vreemd zijn om het beloningsmodel voor coureurs te beperken', vult Vermeulen aan.

Raymond Vermeulen benadrukte ook dat het Red Bull Racing team zich al tegen deze beperking van de coureursalarissen heeft uitgesproken: 'Zij zijn ook heel stellig in het feit dat ze het nooit zullen steunen, het is een heel slecht idee voor de sport. Je hebt die investeerders en sponsors nodig die in talent investeren en er voor lange tijd aan verbonden willen zijn. Een salarisplafond zou de hele sport beïnvloeden', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws