Hamilton gefrustreerd over vrije trainingen: 'Een van de slechtste sessies in lange tijd' Formule 1
Formule 1

Hamilton gefrustreerd over vrije trainingen: 'Een van de slechtste sessies in lange tijd'

Hamilton gefrustreerd over vrije trainingen: 'Een van de slechtste sessies in lange tijd'

Waar Max Verstappen ondanks zijn late start toch zijn stempel op de tweede vrije training wist te drukken, liet de tweede vrije training van Lewis Hamilton te wensen over. Ook in de eerste vrije training wist de Brit slechts een negende tijd neer te zetten. Naar zijn eigen zeggen gingen zijn prestaties alleen nog maar verder bergafwaarts tijdens de tweede sessie in Melbourne.

Ondanks het behalen van de negende tijd in de eerste vrije training op het circuit van Albert Park, kijkt Hamilton met een redelijk positieve blik terug op die sessie. Aan SkySports vertelt de Brit dat VT1 'echt wel goed voelde'. Daarbij doet Hamilton een opvallende uitspraak. 'In VT1 voelde de auto eigenlijk beter dan ooit tevoren', laat hij weten. Toch hielden de prestaties van de auto geen stand. 'Het werd alleen maar slechter en slechter', vervolgt hij.

Tweede vrije training slechtste in lange tijd

Wanneer Hamilton wordt gevraagd op de twee vrije trainingen te reageren, vertelt de Brit dat hij zich er 'duidelijk niet heel goed over voelt.' Hij gaat zelfs zo ver om te zeggen dat in de tweede vrije training het team 'een van de slechtste sessies in lange tijd' had. 'We hebben een paar grote aanpassingen gedaan voordat we aan de tweede vrije training begonnen', legt Hamilton uit. Deze veranderingen brachten niet het gewenste resultaat teweeg. 'Het was moeilijk', verzucht hij.

Hamilton lijkt niet echt optimistisch te zijn over het vervolg van het weekend in Australië. 'Na deze sessie heb ik het minste vertrouwen dat ik ooit heb gehad in deze auto. Maar er vallen positieve punten uit de eerste vrije training te halen.' Meer heeft de Mercedes-rijder niet te zeggen over zijn prestaties.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws