Marko tevreden over Pérez, verkeert in goede positie voor 2025: 'Die vraag is niet echt aan de orde' Formule 1
Formule 1

Marko tevreden over Pérez, verkeert in goede positie voor 2025: 'Die vraag is niet echt aan de orde'

Marko tevreden over Pérez, verkeert in goede positie voor 2025: 'Die vraag is niet echt aan de orde'

Sergio Pérez is dit seizoen met twee tweede plaatsen in Bahrein en in Saoedi-Arabië goed uit de startblokken gekomen en dit stemt Helmut Marko tevreden. De Mexicaan doet het zelfs zo goed dat de Red Bull Racing-adviseur momenteel geen enkele reden ziet om de zesvoudig Grand Prix-winnaar, die over een aflopende verbintenis bij de kampioensformatie beschikt, voor 2025 te vervangen.

In 2023 beleefde Pérez een teleurstellend jaar. De Mexicaan kon zijn teamgenoot Max Verstappen enkel in de eerste races van het seizoen bijbenen, maar sinds de Grand Prix van Miami eindigde de 34-jarige uit Guadalajara geen enkele keer meer voor Verstappen. Dat deed hij ook in 2024 nog niet, maar met twee tweede plaatsen in de eerste races van het seizoen voldoet de Mexicaan wel gewoon aan de verwachtingen van Red Bull.

Marko tevreden met prestaties Pérez 

Het contract van Pérez loopt na dit seizoen af en er werden de afgelopen maanden al meerdere mogelijke vervangers van de teamgenoot van Verstappen genoemd. Maar nog voor het seizoen officieel was begonnen, liet de Oostenrijkse renstal weten dat de Mexicaan zijn toekomst in eigen hand had en hij lijkt vooralsnog voldoende progressie te hebben getoond. Pérez verkeert volgens Marko 'in een zeer goede positie'.

'Hij (Pérez, red.) heeft twee hele goede races gereden', zegt Marko na afloop van de tweede vrije training tegenover het Duitse Sky. 'Hij staat tweede in het kampioenschap. De vraag wie Pérez nu moet vervangen is niet echt aan de orde. 'Het gaat om de toekomst', voegt de Red Bull-adviseur, die duidelijk tevreden lijkt te zijn met hetgeen zijn tweede coureur momenteel laat zien, nog toe. Pérez eindigde in de tweede oefensessie op vrijdag echter wel op bijna een halve seconde van teamgenoot Verstappen, die door vloerschade de eerste twintig minuten vanuit de Red Bull-garage toe moest kijken.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws