Wolff blij met 'solide resultaten', vooral van Hamilton: 'Vanaf P13 is het vrij moeilijk' Formule 1
Formule 1

Wolff blij met 'solide resultaten', vooral van Hamilton: 'Vanaf P13 is het vrij moeilijk'

Wolff blij met 'solide resultaten', vooral van Hamilton: 'Vanaf P13 is het vrij moeilijk'

Mercedes-teambaas Toto Wolff had nooit verwacht dat het team blij zou zijn met resultaten als die van de Grand Prix van Miami, maar toch gaf de P4 van George Russell en de P6 van Lewis Hamilton, die overigens op P13 was gestart, heel veel voldoening. De auto presteerde zeer wisselvallig in Florida, en toch kon Mercedes er nog het maximale uit halen na een moeilijk weekend.

Na een moeilijke vrijdagmiddag en zaterdag wist Mercedes er toch nog wat van te maken op de zondagmiddag. Een podium werd het niet, maar de het duo van de Duitse renstal wist er op zijn minst veel punten uit te slepen met een P4 van Russell en een P6 van Hamilton. Voor de zevenvoudig wereldkampioen stond de grootste uitdaging te wachten, hij moest namelijk vanaf P13 komen. 'Vanaf P13 is het vrij moeilijk als je op dezelfde strategie start als iedereen om te passeren en daarom kozen voor de harde band voor Lewis', legt Wolff uit bij Sky Sports F1.

Dat Mercedes blij zou zijn met deze resultaten, dat is iets wat Wolff niet had verwacht. 'Twee jaar geleden, een vierde en zesde, ik denk niet dat we zo blij zouden zijn geweest als vandaag. We hebben gewoon een moeilijke auto, en de kwalificatie was moeilijk, maar vierde en zes was solide omdat de auto vandaag goed was', zegt de Oostenrijker. Op de zaterdag kaartte hij aan dat de W14 zo onvoorspelbaar is vanwege de wisselvallige prestaties. Op de vrijdagochtend blonk Mercedes uit, maar op de zaterdag was de performance nergens. Op de zondag kwam het toch weer goed.

Mercedes 'hoopte dat niemand op de harde band zou starten'

'Toen zagen we dat anderen hetzelfde hadden gedacht. Dat was een beetje lastig, aangezien we hoopten dat niemand op de hards zou starten, dus het werd een beetje minder. Maar toen reed hij aan het eind een uitstekende race en wist hij ze te pakken te krijgen', gaat de Oostenrijker verder. Aan het begin van de race kon de 38-jarige nog niet echt aanvallen, maar dat werd naar mate de race vorderde steeds beter. Toen Hamilton de banden en de auto uiteindelijk goed aan de praat kreeg, reed hij de top tien in en sleepte hij de P6 binnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws