Imola-update gaat Mercedes duidelijkheid geven over verraderlijke W14 Formule 1
Formule 1

Imola-update gaat Mercedes duidelijkheid geven over verraderlijke W14

Imola-update gaat Mercedes duidelijkheid geven over verraderlijke W14

Mercedes zegt dat de upgrade van Imola zal helpen om belangrijke antwoorden te vinden op de vraag waarom de huidige Formule 1-wagen zo verraderlijk is om mee te rijden. De bolide van de Zilverpijlen presteert ontzettend wisselvallig en is onprettig om mee te werken. In Imola gaat Mercedes een nieuwe vloer, carrosserie, en wijzigingen aan de sidepods introduceren.

Het team beleefde opnieuw een moeilijk weekend tijdens de Grand Prix van Miami, toen moeilijkheden in de trainingen en de kwalificatie werden gevolgd door een bemoedigend tempo in de race. Voor de volgende race, de Grand Prix van Emilia Romagna introduceert Mercedes een grote update, die onder meer wijzigingen aan de sidepod, de vloer en de voorwielophanging zal omvatten. 'We moeten onze eigen verwachtingen managen', zegt Wolff in gesprek met Autosport.

'Maar ik heb in mijn 15 jaar in de F1 nog nooit meegemaakt dat er een wondermiddel werd geïntroduceerd, waarbij je ineens een halve seconde sneller bent. Dus ik betwijfel ten zeerste of dat hier gaat gebeuren', legt de Oostenrijker uit. 'Maar waar ik naar uitkijk is dat we bepaalde variabelen van tafel halen, waar we denken dat we iets hadden kunnen introduceren dat we niet begrijpen in de auto', gaat Wolff verder. 'Daarom gaat de upgrade die we brengen ons helpen om de richting te bepalen, en om de verschillende gebieden te begrijpen die volgens ons een rol kunnen spelen in waarom de auto zo verraderlijk is om mee te rijden.'

Updates in Imola 'van cruciaal belang'

De upgrade moet dus vooral blootleggen wat de problemen waren met de W14. 'Ik denk dat we downforce najagen en we proberen het best mogelijke werk te doen wat betreft het mechanische platform', legt de Mercedes-teambaas uit. 'Wat we doen is een nieuwe carrosserie introduceren, en we introduceren een nieuwe vloer en een nieuwe voorwielophanging. Dat is behoorlijk groot.' Daarmee wordt het concept van de Mercedes-bolide dus omgegooid.

'Dat is een vrij grote operatie. Het wordt veel leren in de virtuele wereld', voegt de Oostenrijker toe. Nu de teams al dicht bij de periode komen waarin ze de definitieve onderdelen voor de 2024-auto's moeten bepalen, is de informatie die Mercedes kan halen uit Imola van cruciaal belang. Welke invloed de updates van Imola gaan hebben, zal over twee weken te zien zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws