Ralf Schumacher zag Verstappen de snellere Red Bull-man zijn: 'Dat was vaardigheid' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher zag Verstappen de snellere Red Bull-man zijn: 'Dat was vaardigheid'

Ralf Schumacher zag Verstappen de snellere Red Bull-man zijn: 'Dat was vaardigheid'

Volgens Ralf Schumacher was de vaardigheid de beslissende factor dat Max Verstappen de race won. Daarnaast had de Nederlander ook een beetje geluk. De bandenstrategie bleek uiteindelijk perfect te werken, ondanks dat Red Bull Racing eerst dacht dat de strategie van Sergio Pérez beter zou zijn. Waar Red Bull uitblonk, bleek Ferrari opnieuw het probleemkindje te zijn.

Na afloop van de race maakte Red Bull kenbaar dat ze dachten dat de strategie van Pérez beter was dan die van Verstappen. Daarom vroegen sommigen zich na de race af waarom de Nederlander niet op dezelfde strategie de race in werd gestuurd. Daarop had Schumacher een antwoord. 'Dat lag aan de positie van Max. Het is volkomen normaal om te proberen langer op de baan te blijven met de hardere compound en vanuit die positie plaatsen goed te maken', zegt Schumacher bij Speedweek.

'Als ze op de eerste rij hadden gestaan, was de bandenkeuze identiek geweest', kaart de Duitser aan. Hoe dan ook is het niet te ontkennen dat Verstappen de snellere man was van de twee Red Bull-heren. 'Nee, de beslissende factor voor Max om deze keer te winnen was dat hij gewoon het hele weekend de snellere man was', stelt de broer van Michael Schumacher. 'Dat was vaardigheid, maar ook een beetje geluk.'

Ferrari-problemen houden aan: 'Erg verontrustend dat de auto zo slecht is in de race'

De vaardigheid die Verstappen liet zien, was niet terug te zien bij Ferrari. Charles Leclerc had het moeilijk met de auto in het middenveld. Ook Carlos Sainz merkte op dat de auto de banden gretig op wilde vreten. 'De fouten van de coureurs stapelen zich op, ze moeten gewoon meer geduld hebben. Met de ervaring van Sainz kan het niet gebeuren dat hij zich nog een straf van vijf seconden op de hals haalt', denkt Schumacher. 'Maar het echt verontrustende voor mij is de pace van de auto in de race, opnieuw erg slecht. De trend is niet goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws