Hamilton kan zichzelf niets verwijten na P12 in sprintkwalificatie: 'Dit is ons tempo' Formule 1
Formule 1

Hamilton kan zichzelf niets verwijten na P12 in sprintkwalificatie: 'Dit is ons tempo'

Hamilton kan zichzelf niets verwijten na P12 in sprintkwalificatie: 'Dit is ons tempo'

Lewis Hamilton reageert gelaten op de vroegtijdige uitschakeling van Mercedes in de sprintkwalificatie van het Grand Prix-weekend in Miami. De zevenvoudig wereldkampioen stelt dat het Duitse merk moet accepteren dat de W15 flink wat snelheid mist ten opzichte van de concurrentie. Vanaf P12 verwacht de 39-jarige Brit in de sprintrace dan ook geen wonderen.

De openingsdag in Miami was er voor het Formule 1-team van Mercedes één om heel snel te vergeten. Zowel George Russell (P11) en Hamilton (P12) overleefde SQ2 niet en dat betekent dat beide coureurs flink wat posities goed zullen moeten maken om punten te scoren in de sprintrace. De beste acht rijders krijgen immers punten toebedeeld.

Na afloop van de sprintkwalificatie heerste er bij Hamilton vooral berusting. 'De auto voelde in VT1 erg goed aan', begint de Brit nog positief tegenover F1TV, geciteerd door RaceFans. 'Ook in de kwalificatie voelde het niet slecht, maar we komen gewoon zeven tienden tekort', refereert de 39-jarige aan het verschil naar McLaren-coureur Lando Norris, die SQ2 als snelste afsloot. 'Maar dit is denk ik het tempo van onze bolide', is Hamilton, die stelt dat Mercedes dit weekend geen agressieve wijzigingen aan zijn W15 heeft doorgevoerd. 'Dit weekend hebben we niet geëxperimenteerd om de auto beter te laten werken. Dus ik denk dat we alles uit de auto hebben gehaald. We moeten voor nu accepteren dat we zeven tienden tekortkomen.'

Hamilton verwacht lastige sprintrace

De nieuwe updates die Mercedes in Miami introduceerde lijken nog niet helemaal aan de verwachtingen te voldoen en aangezien enkel de top acht punten scoort, denkt Hamilton dat het geen eenvoudige opgave zal worden om zaterdag nog wat punten te scoren. 'Het zal een lastige sprintrace worden. We starten vanaf P12, dus ik verwacht er niet heel veel van om eerlijk te zijn. Het is geen makkelijk circuit om in te halen of om te volgen. Maar ik zal op de één of andere manier toch proberen om wat punten te pakken als dit mogelijk is', besluit Hamilton.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws