Mercedes gekraakt als optie voor Verstappen: 'Dan kan hij nog beter naar Audi gaan' Opinie
Opinie

Mercedes gekraakt als optie voor Verstappen: 'Dan kan hij nog beter naar Audi gaan'

Mercedes gekraakt als optie voor Verstappen: 'Dan kan hij nog beter naar Audi gaan'

Jacques Villeneuve raadt Max Verstappen aan om vooral niet naar Mercedes over te stappen. Mocht de regerend wereldkampioen dat advies in de wind slaan en tóch verhuizen, dan kijkt Villeneuve er vooral naar uit hoe Verstappen zich staande weet te houden in een omgeving waar hij volgens Villeneuve veel minder beschermd zal worden.

Verstappen en Carlos Sainz lijken momenteel de twee sleutelspelers op de transfermarkt te zijn, naast ontwerper Adrian Newey. Verstappen heeft echter een contract bij Red Bull Racing, en heeft zijn steun ook in Miami weer aan het team uitgesproken. Toch zal Sainz goed in de gaten houden wat er met Verstappen gebeurt. 'Sainz begint er een gewoonte van te maken om altijd in een betere situatie terecht te komen', merkt Villeneuve op bij Crypto Casino LTD.

Sainz kan profiteren van overstap Verstappen

In 2020 wist Sainz ook al voor aanvang van het seizoen dat hij in 2021 bij McLaren vervangen zou worden door Daniel Ricciardo, en destijds dwong Sainz een contract bij Ferrari af als vervanger van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. 'Audi kan een interessante keuze voor Sainz zijn, met het beschikbare budget. Als Verstappen Red Bull verlaat, is Red Bull echter hard op zoek naar een coureur als Sainz. Verder is er niemand beschikbaar die snel én ervaren is. Fernando Alonso heeft een contract getekend, en ik zie het niet gebeuren dat Red Bull met twee onervaren coureurs wil rijden.'

Verstappen naar Audi?

Villeneuve ziet zelf overigens geen enkele reden voor Verstappen om naar Mercedes te verhuizen. 'Dan kan hij nog beter naar Audi gaan en dat team opbouwen', vindt de Canadees. 'Verstappen denkt dat hij met ieder team kan winnen, dus waarom dan niet met Audi? Als je naar Mercedes kijkt, is het helemaal geen makkelijk team om nu naartoe te gaan. Ze hebben al drie jaar lang hun problemen niet opgelost. Het enige dat ze bereikt hebben is dat ze de auto elk jaar slechter maken', aldus de uitgesproken oud-wereldkampioen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz max verstappen red bull bahrein gp 2024
Sainz houdt goed in de gaten wat Verstappen gaat doen.

'Verstappen zit altijd in een racing mode, en hij lijkt het ook niet moe te worden. Dat is enorme sterkte', zo prijst Villeneuve de 58-voudig Grand Prix-winnaar. 'Als hij naar een ander team gaat, boekt hij misschien niet dezelfde successen, of krijgt hij niet dezelfde bescherming als hij nu van Helmut Marko krijgt, die veel focus op Verstappen legt.' Villeneuve verwacht dat Mercedes Verstappen veel minder in bescherming zou nemen.

Mercedes zou volgens de Canadees ook niet zo zitten te wachten op de soms zeer uitgesproken Jos Verstappen. 'Het zou een nieuw hoofdstuk zijn, en wie weet of Mercedes het toestaat dat zijn vader zo aanwezig zou zijn. Deze onbekende factoren maken het wel heel interessant. Als hij de overstap maakt, zien we echt uit welk hout hij gesneden is', sluit de kampioen van 1997 af.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws