Russell gelooft niet in Newey's magie: 'We hebben al twaalf jaar de beste ingenieurs bij Mercedes' Formule 1
Formule 1

Russell gelooft niet in Newey's magie: 'We hebben al twaalf jaar de beste ingenieurs bij Mercedes'

Russell gelooft niet in Newey's magie: 'We hebben al twaalf jaar de beste ingenieurs bij Mercedes'

George Russell bagatelliseert het succes en de magie rondom Adrian Newey door te zeggen dat het succes van een Formule 1-team nooit van een individu afhangt. Hij denkt dat het team van ingenieurs en monteurs dat Mercedes heeft nog het meest succesvolle team is dat de Formule 1 in de afgelopen twaalf jaren heeft gezien. Het vertrek van Newey lijkt Russell niet veel te doen.

Russell is van mening dat één briljante ontwerper nog geen Formule 1-team maakt, en daarom reageert hij vrij rustig op het vertrek van Newey, terwijl andere coureurs direct aangaven dat ze het heel fijn zouden vinden als de topontwerper bij hun team zou komen. 'Hij is iemand die ik respecteer en natuurlijk is hij een legende door alles wat hij heeft bereikt in de sport', zegt Russell tegenover Motorsport-Magazin. Toch is de aankondiging dat Newey Red Bull verlaat, geen groot onderwerp voor de Mercedes-coureur. 'Het verandert ons leven niet, tenzij er een geheim is en het nog bekendgemaakt moet worden naar welk team hij gaat', gaat de Brit verder.

Newey heeft de status van legende in de Formule 1 al lang bereikt, omdat hij betrokken was bij tal van kampioensauto's van Williams tot McLaren en Red Bull. 'Ik heb nooit met Adrian samengewerkt, dus ik kan niet praten over zijn vaardigheden, maar wat ik heb geleerd in de Formule 1 is dat het nooit een individu is dat verantwoordelijk is voor het succes', zegt de coureur uit Kings Lynn. 'Het is niet één coureur die al het succes brengt, het is niet één persoon, zoals een briljante ontwerper die al het succes brengt. Het is niet de teambaas. Het is iedereen binnen het team. Het is hoe alles goed samenwerkt. Een persoon, hoe geweldig ook, zal niets kunnen bereiken als hij zich niet bij het team aansluit en naar dezelfde doelen toewerkt', benadrukt Russell.

Russell lijkt het niet veel uit te maken wat Newey doet

Voormalig teammanager Peter Windsor gaf aan dat het een behoorlijke nederlaag voor teambaas Toto Wolff zou zijn als Newey niet naar Mercedes zou gaan, maar naar Ferrari. De Duitse renstal heeft iemand als Newey harder nodig. Russell lijkt er niet echt wakker van te liggen. 'Natuurlijk wil je de beste ingenieurs, de beste coureurs, de beste monteurs hebben. Je wilt de beste individuen in je team hebben', geeft Russell toe. Hij staat echter ook volledig achter zijn eigen team. 'Ik denk dat, in het team dat we hier hebben, nog steeds de meest succesvolle ingenieurs zitten die de Formule 1 in de afgelopen twaalf jaar heeft gezien. Nu gaan we door een fase waarin we niet het succes behalen dat het team enkele jaren geleden had, maar ik heb volledig vertrouwen in iedereen. Ik geloof dat we hier een geweldig team hebben', aldus Russell.

Sluit nu een abonnement af bij Viaplay met hoge korting!

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws