Hamilton kreeg helder bericht van Wolff: 'Onze achtervleugel gaat je uitzicht worden volgend jaar' Formule 1
Formule 1

Hamilton kreeg helder bericht van Wolff: 'Onze achtervleugel gaat je uitzicht worden volgend jaar'

Hamilton kreeg helder bericht van Wolff: 'Onze achtervleugel gaat je uitzicht worden volgend jaar'

Mercedes-teambaas Toto Wolff zei aan het begin van het jaar tegen Lewis Hamilton dat hij de achtervleugel van Mercedes goed moest bestuderen, want dat is het uitzicht dat hij vanaf 2025 constant zal gaan hebben. De Oostenrijker besprak met Fox Sports Australia hoe het gesprek tussen de heren verliep toen Hamilton aangaf dat hij eind 2024 zal vertrekken naar Ferrari.

Hamilton gooide een bom onder het silly season aan vooravond van het huidige seizoen toen werd aangekondigd dat hij Mercedes zou verlaten om vanaf het begin van het volgende seizoen bij Ferrari te gaan rijden. De Brit is zijn hele F1-carrière verbonden geweest met het Duitse merk en zijn overstap naar het fabrieksteam in 2013 heeft tot op heden zes wereldtitels en 82 overwinningen opgeleverd. Maar te midden van de moeilijkheden van Mercedes sinds de terugkeer van de F1 naar ground-effect auto's in 2022, heeft Hamilton ervoor gekozen om zijn carrière voort te zetten bij de Scuderia.

Het uitlekken van de deal tussen Hamilton en Ferrari dwong beide partijen min of meer om een onmiddellijke aankondiging te doen over de onverwachte beslissing van Hamilton. 'Ik denk dat het moeilijk voor hem was om het me echt te vertellen omdat hij altijd onderdeel van Mercedes is geweest', zegt Wolff. 'Normaal gesproken is de kerstvakantie een tijd waarin we niet veel praten omdat hij weg is, want anders spreken we elkaar elke dag. En toen kwam hij terug van vakantie en stelde voor om koffie te drinken. Dat is wat we normaal doen als het seizoen begint, en hij zei: Ik vertrek naar Ferrari. En ik zei: echt?' laat Wolff weten.

Tekst gaat verder onder de foto.

lewis hamilton charles leclerc ferrari 2023
Het duo dat de Ferrari-garage vanaf 2025 zal delen. (Foto: Ferrari F1 Media)

Wolff was niet echt verrast, aangezien Mercedes hem een kortlopend contract had geboden. De timing was echter wel ongemakkelijk. Wolff zei dat hij zich nog steeds niet kan voorstellen dat Hamilton Ferrari's rode overalls draagt. 'Ik denk dat ik me eerst hem in het rood niet kan voorstellen. Ik denk niet dat het bij hem past, maar het plaatje zal interessant zijn. Ik heb tegen hem gezegd: je moet onze achtervleugel goed bestuderen, want dat is het uitzicht dat je zal gaan hebben', zegt Wolff met een kleine knipoog, terwijl Mercedes slechts 26 punten heeft gescoord tijdens haar slechtste seizoenstart sinds 2012, en Ferrari een één-twee scoorde in Australië.

'Ik hoop dat we hem op het circuit verslaan'

Wolff vroeg aan Hamilton waarom hij het aan het begin van het seizoen had besloten. De zevenvoudig wereldkampioen wilde het niet als emotionele last bij zich dragen tot het moment, wellicht in de zomerstop, waarop het zou worden aangekondigd. Wolff is echter niet teleurgesteld. 'Nee, helemaal niet', zegt de Oostenrijker. 'Ik denk dat sportmensen een beperkte houdbaarheid hebben als ze op het hoogtepunt van hun prestaties zijn. Er is een beperkte tijd waarin je zoveel mogelijk races kan winnen en zoveel mogelijk wilt verdienen, dus ik begrijp zijn keuze wel', zegt de Mercedes-teambaas.

'En ik zie de positieve kanten omdat onze jaren zo geweldig waren en we echt een sterke band hebben. Op deze manier kunnen we de wegen scheiden en elkaar het beste wensen. Ik hoop dat we hem op het circuit verslaan. En tegelijkertijd een nieuwe richting in kunnen slaan met een andere coureur naast George', aldus Wolff. Wie die nieuwe coureur moet worden is Mercedes nog niet over uit. De Oostenrijker is in ieder geval geïnteresseerd in Max Verstappen, maar Carlos Sainz is ook een interessante optie. Tijd zal het leren wie Mercedes binnenhaalt voor het 2025-seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws